Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Veste bună pentru șoferi: Taxele auto plătite în 2012 pot fi recuperate, în baza unei ordonanțe emise de Curtea de la Luxembourg

Publicat

Șoferii care au plătit taxe auto în 2012 ar putea să își recupereze banii dacă vor deschide procese în instanță, potrivit unei ordonanțe emise de Curtea de la Luxembourg. Este vorba despre cetățenii care s-au adresat instanțelor românești pentru a încerca să își recupereze banii și care au primit sentințe nefavorabile în urma proceselor.

Citește și TAXA AUTO 2012| Cum îți poți recupera suma plătită

Curtea de Justiție a Uniunii Europene consideră că ordonanța privind TAXA AUTO din ianuarie 2012 încalcă legislația europeană. Potrivit unor juriști, sunt discriminatorii taxele încasate în 2012 din cauza suspendării din legea 9/2012 a plății taxelor pentru înmatriculare interne. Aceste taxe ar trebui restituite dacă cetățenii care le-au plătit vor deschide procese.

În ce privește perioada ianuarie 2013 – martie 2014 (când a fost introdus timbrul de poluare), Curtea a subliniat că legea aplicată în acest interval aduce o modificare esențială care înlătură discriminarea.

Taxa Borbely a fost adoptată în timpul guvernării Emil Boc, dar aplicabilitatea ei pentru mașinile înmatriculate până în 2007 în România a fost amânată până în 2013.

Taxa a funcționat două luni și sub guvernarea Ponta, fiind înlocuită în martie 2013 cu „timbrul de mediu” inițiat de ministrul Rovana Plumb. La Luxembourg se judecă un proces și împotriva „timbrului de mediu”, caz încă nesoluționat.

Mai multe instanțe din România au refuzat să restituie acești bani, însă cetățenii îi pot recupera acum, în baza ordonanței Curții de la Luxembourg. Astfel, potrivit specialiștilor, pot face o cerere de revizuire a deciziilor acelor instanțe care au refuzat restituirea taxei. Decizia a pornit de la cazurile Câmpean și Ciocoiu, doi cetățeni români care s-au adresat instanțelor românești pentru a le fi restituită taxa auto.

Sursa: Realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax