Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Veste bună pentru șoferi: Valabilitate poliţelor RCA se prelungește în cazul societăților care intră în procedură de faliment

Publicat

Termenul de valabilitate al poliţelor de asigurare încheiate de societăţile de asigurare/reasigurare împotriva cărora au fost pronunţate hotărâri de deschidere a procedurii de faliment creşte de la 90 de zile la 150 de zile, informează Agerpres. Legea este în vigoare după promulgarea de către președintele Iohannis și publicarea în Monitorul Oficial.

Actul normativ vizează aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 62/2022 pentru modificarea art. 262 alin. (32) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă şi a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 19/2022 privind unele măsuri referitoare la garanţiile de bună execuţie constituite în cadrul contractelor de achiziţie publică şi al contractelor sectoriale.

Valabilitatea polițelor se prelungește în cazul în care societățile de asigurare intră în faliment

Acest act normativ prevede creşterea termenului de valabilitate, de la 90 de zile la 150 de zile, a poliţelor de asigurare încheiate de societăţile de asigurare/reasigurare împotriva cărora au fost pronunţate hotărâri de deschidere a procedurii de faliment, aferente contractelor de asigurare încadrate în clasa de asigurări 15, garanţii prevăzute în anexa nr.1, Secţiunea A din Legea nr.237/2015.

De asemenea, legea vizează încetarea de drept a contractelor de reasigurare, motivat de faptul că aceste contracte de reasigurare încheiate anterior deschiderii procedurii de faliment, de către asiguratorul aflat în proces de insolvenţă, pot produce (în raport de clauzele contractuale) efecte şi ulterior încetării contractelor de asigurare.

Termenul pentru garanțiile de bună execuție la lucrări publice se prelungește la 150 de zile

Se modifică şi OUG nr.19/2022 privind unele măsuri referitoare la garanţiile de bună execuţie constituite în cadrul contractelor de achiziţie publică şi al contractelor sectoriale în ceea ce priveşte termenul de reconstituire a garanţiei de bună execuţie, termen care creşte, de asemenea, de la 90 de zile la 150 de zile.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax