Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Veste bună pentru toţi românii: Facturi mai mici la energia electrică datorită eliminării taxei radio – TV, de la 1 februarie

Publicat

tv1Taxa radio-TV dispare de la 1 februarie din facturile de energie electrică ale românilor. Furnizorii calculează deja preţul energiei fără această taxă, eliminată alături de alte 101, printr-o lege votată în Parlament şi promulgată de preşedintele Klaus Iohannis. Nici firmele nu vor mai plăti taxa radio-TV, nu doar persoanele fizice.

Taxa radio-TV apare în facturile de curent ale românilor, iar cuantumul ei diferă în funcţie de tipul de client: persoană fizică sau firmă.

Această taxă va fi eliminată din 1 februarie 2017, potrivit unui act normativ apărut recent în Monitorul Oficial. Astfel că nici persoanele fizice şi nici firmele nu vor mai fi nevoite să o achite.

Furnizorii de energie electrică calculează tarifele fără această taxă, care nu va mai apărea în contractele semnate cu clienţii începând cu 1 februarie.

Deşi nu vor plăti direct pentru susţinerea televiziunii şi radioului naţional, românii vor contribui mai departe la susţinerea celor două servicii. Asta pentru că, după eliminarea taxei Radio-TV, Societatea Română de Radiodifuziune și Societatea Română de Televiziune ar putea fi susținute cu bani din bugetul statului.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax