Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VESTE BUNĂ: Vaccin anti-COVID cu o eficacitate de 90%, dezvoltat de Pfizer și BioNTech. Ce arată studiile

Publicat

Vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de companiile farmaceutice Pfizer (SUA) și BioNTech (Germania) a prevenit mai mult de 90% din infecții, potrivit unui studiu clinic realizat cu peste 43.000 de voluntari, anunță CNN, care arată că e cel mai încurajator studiu în acest moment.

Dacă următoarea etapă de analiză a datelor din studiul clinic va decurge fără probleme, Pfizer ar putea cere oficial autorizarea pentru punerea pe piața americană a vaccinului în luna noiembrie.

Așa-numita analiză intermediară a analizat primele 94 de cazuri confirmate de Covid-19 în rândul celor peste 43.000 de voluntari care au primit fie două doze de vaccin, fie un placebo.

Cercetătorii au constatat că mai puțin de 10% din infecții au fost la participanții cărora li s-a administrat vaccinul.

Peste 90% din cazuri au fost la persoane cărora li s-a administrat un placebo.

Procesul de fază 3 a vaccinului Pfizer, realizat împreună cu partenerul german BioNTech, se bazează pe 43.538 de persoane care au participat voluntar, din data de 27 iulie.

Pfizer spune că a adăugat un obiectiv final secundar studiului său. Acesta va evalua dacă vaccinurile protejează persoanele împotriva bolii Covid-19 severe și dacă vaccinul poate oferi protecție pe termen lung împotriva bolii Covid-19, chiar și la pacienții care au fost infectați anterior.

Sursă: CNN, Pfizer website

Foto: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax