Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Veste importantă pentru românii care locuiesc în Spania: ar putea avea dreptul la dublă-cetățenie. Discuție între guverne

Publicat

Cetățenii români care locuiesc în Spania ar putea avea dreptul, în viitorul apropiat, la dublă cetățenie. 

Acesta este unul dintre rezultatele concrete aleprimei ședințe comune de guvern România – Spania.

Cele două țări vor constitui un grup de lucru pentru ca cetățenii români să nu fie obligați să renunțe la cetățenia română pentru a obține cetățenia spaniolă, a anunțat miercuri ambasadorul României la Madrid, George Bologan.

Este pentru prima oară când Spania lasă deschisă această posibilitate, îndelung cerută de România, în condițiile în care Madridul nu acceptă dubla cetățenie.

Pentru România este o miză semnificativă, dat fiind că circa un milion de români trăiesc în Spania, iar mulți dintre ei își doresc și cetățenia acestei țări.

Dacă ei ar renunța la cetățenia română pentru cea spaniolă, demografia oricum suferindă a României ar încasa o nouă lovitură.

Reamintim că guvernele României și Spaniei au susținut miercuri la Castellon de la Plana prima ședință comună din istorie, condusă de premierii Nicolae Ciucă și Pedro Sanchez.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax