Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Berea se va scumpi din nou, după ce acciza aplicată din februarie a crescut prețul cu 5%

Publicat

Veste proastă pentru băutorii de bere. Prețul berii a crescut în ultima lună cu până la 5% în medie, ca urmare a majorării accizei de la 1 februarie, iar în perioada următoare ar putea avea loc noi scumpiri, potrivit reprezentanților producătorilor de bere din România. Aceștia se consideră nedreptățiți față de producătorii altor tipuri de băuturi, pentru care taxele nu au crescut.

„Nu știm care va fi influentă creșterii de acciza, care a fost făcută peste noapte. Evident că este o taxă care se va reflecta cumva în costul berii și este de văzut cum va reacționa consumatorul”, a declarat Andrew Highcock, presedintele Ursus Breweries, agenției Mediafax.

Acesta a mai spus că scumpirile generate de creșterea accizei diferă foarte mult în funcție de tipul de bere și de ambalaj.

Astfel, Ursus a majorat în februarie prețul berii cu 5% în medie.

„Acciza a crescut cumva în doi pași. Mai întâi pentru că este pusă în euro, dar este calculată în lei, și se stabiliește un curs de schimb în octombrie. Și atunci deja era o creștere de 5% în lei. Acum este și o creștere în euro”, a afirmat Highcock.

Pretul berii a a crescut cu 2% pe parcursul anului trecut.

Nici reprezentanții Heineken nu se declară fericiți cu creșterea accizei și se simt discriminați față de producătorii altor tipuri de băuturi.

„Această taxă are impact doar asupra berii, nu se aplică și la alte băuturi. Nu suntem tratați echitabil față de celelalte categorii de băuturi. Această majorare a accizei a venit peste noapte”, a declarat luni într-o conferință Onno Rombouts, managing director Heineken România.

Potrivit acestuia, în prezent 45% din prețul berii este reprezentat de accize și alte taxe.

„Din cauza creșterii accizei, berea devine mai puțin accesibilă pentru consumatorul mediu”, a afirmat șeful Heineken. Compania a scumpit berea cu până la 2% în ultima lună, dar Rombouts spune ca ar putea avea loc și alte majorări de prețuri în lunile următoare.

Ultima creștere de acciză la bere a intrat în vigoare la data de 1 februarie, când taxa a urcat cu aproape 10% în euro.

Sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax