Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Veste proastă pentru fumători. Țigările se scumpesc de la 1 iunie. Acciza se mărește cu câte 2% pe an până în 2022

Publicat

pachet tigari Țigările se scumpesc de la 1 iunie, după ce Ministerul Finanțelor va crește acciza la tutun cu 1%. Totodată, oficialii institutiei au negociat cu marii jucători din industria de tutun un calendar de majorare a accizei cu câte 2% pe an până în 2022.

Acciza totală la țigarete crește cu 1% de la 1 iunie și cu câte 2% pe an până în 2022, începând cu anul viitor. Declarația a fost făcută pentru Capital.ro de Ionuț Mișa, secretar de stat din cadrul minsiterului de Finanțe.

La alte produse din tutun precum țigările încălzite tutun fin destinat rulării de țigarete, alte tutunuri de fumat, acciza crește cu 2% de la 1 ianuarie 2018, urmând ca majorarea să se mențină până în 2022 inclusiv. Structura accizei, în schimb, ramane la fel, iar acciza minima rămâne 97% din acciza totală, scrie Capital.ro.

Modificările se vor face în Parlament prin amendarea OUG 3/2017, aflată acum la Comisia de Buget Finanțe a Camerei Deputaților, în faza de raport. De asemenea, modificările sunt cuprinse în Raportul de Convergență aprobat vineri de Guvern și care va fi trimis Comisiei Europene.

sursa: realiteatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax