Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Veste proastă pentru români: Asigurarea obligatorie a locuinţei se SCUMPEŞTE cu până la 100 la sută

Publicat

Asigurarea obligatorie a locuinţei se va scump considerabil în următoarea perioadă. Sunt aşteptate creşteri de preţ de până la 100 la sută.

O astfel de  propunere se află deja pe masa Autorităţii de Supraveghere Financiară, potrivit unor surse citate de economica.net.

„O majorare a preţului, introducerea unei franşize sau o combinaţie dintre cele două este absolut necesară pentru ca Pool-ul să îşi poată îndeplini  obiectivele în continuare. Am propus ASF acest lucru încă de la finele anului  trecut. Ţinem legătura permanent cu ASF pe acest subiect şi înţeleg că sunt deja  mai multe variante de lucru. Nu vă pot divulga propunerea în ceeea ce priveşte  creşterea preţului însă vă pot spune că franşiza ar trebui să fie între 5 şi 10% din daună”, spune directorul Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID).

Franşiza este un instrument des utilizat pe piaţa asigurărilor din România.

Aceasta presupune că persoana asigurată îşi asumă o parte din potenţial daună, dar şi faptul că nu va fi despăgubit pentru valori mai mici decât franşiza.

În cazul poliţei PAID, care o acoperire de 20.000 de euro pentru locuinţele  construite din materiale moderne, introducerea unei franşize de 10% ar însemna că Pool-ul nu va achita daune mai mic de 2.000 de euro dar şi că, în cazul unei  daune totale, PAID va plăti doar 18.000 de euro.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax