Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Veste proastă pentru şoferi: Cu cât cresc amenzile de circulație după majorarea salariului minim

Publicat

politie

Majorarea salariului minim brut pe economie, de la 1 ianuarie 2018, se va simţi în buzunarele şoferilor care nu respectă regulile de circulaţie. Astfel, dacă propunerea ministrului Muncii, Olguţa Vasilescu, de majorare a salariului minim de la 1.450 la 1.900 va fi aprobată de Guvern, amenzile vor crește cu 31%.

Ministrul Muncii a propus joi, 26 octombrie, o hotărâre de guvern prin care „salariul minim brut pe ţară să crească la 1.900 de lei de la 1 ianuarie 2018, astfel încât salariile românilor să nu fie afectate de întoarcerea sarcinii fiscale”.

Majorarea salariului minim aduce după sine și o creștere a cuantumului amenzilor rutiere.

Potrivit Codului Rutier, amenzile contravenționale se stabilesc în funcție de numărul de puncte amendă aplicate. Un punct-amendă reprezintă 10% din salariul minim brut pe economie, deci o creștere a acestuia aduce va aduce și o creștere a amenzilor.

Din februarie 2017, cand guvernul a decis ultima majorare a salariului minim brut, la 1450 de lei, valoarea punctului de amendă a crescut la 145 de lei. Dacă salariul minim va ajunge, de la 1 ianuarie 2018, la 1.900 de lei, valoarea unui punct-amendă va fi de 190 lei.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax