Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Veste proastă pentru viitorii conducători auto: Se scumpesc cursurile școlii de șoferi

Publicat

Noi reguli prin care instructorii și școlile auto vor trebui să aibă în dotare camere de luat vederi și sistem GPS, intră în vigoare de miercuri, 13 noiembrie. Ca urmare a acestor măsuri, persoanele interesate de obținerea permisului de conducere vor trebui să scoată mai mulţi bani din buzunar pentru cursurile de șofat, decât în prezent.

Ordinul 733/2013, al ministrului Transporturilor, a fost emis în luna mai, dar instructorilor auto li s-a dat un termen de şase luni pentru a se pune la punct. Începând de miercuri, 13 noiembrie, toţi cei care doresc să mai predea „arta” şofatului, trebuie, în mod obligatoriu, să respecte noile reguli.

Astfel, maşinile-şcoală trebuie neapărat să fie dotate cu două camere de luat vederi (una să filmeze în interior, iar cealaltă spre exterior, traseul urmat) și cu sistem de poziţionare globală (GPS). Toate informaţiile înregistrate, vor fi stocate pe suport electronic și păstrate pentru o perioadă de 6 luni.

De asemenea, pentru a primi autorizaţii de funcţionare, instructorii trebuie să deţină spaţii adecvate procesului de învăţământ și să aibă un contract de prestări servicii cu o clinică medicală.

Totodată, toţi cursanţii urmează să fie înregistraţi într-un Registru Naţional al Cursanţilor, pentru a împiedica examenele date „pe sub mână”.

Toate aceste modificări vor duce la o creştere a preţului cursurilor: „Vor creşte preţurile, mai ales la categoriile de vehicule mari. La categoria B, nu se vor scumpi cu mult, cel mai probabil cu aproximativ 200 de lei”, a spus Nicolae Dicu, reprezentantul unei școli de șoferi. Cât priveşte motivele, Dicu a invocat scumpirea pieselor auto, reviziile tehnice care trebuie realizate periodic, dar şi dotările care au fost adăugate maşinilor-şcoală.

La rândul său, unul dintre instructorii auto independenți, consideră că preţul cursurilor de şofat va creşte până la aproape 2.000 de lei. Potrivit noilor norme, un instructor auto nu va avea voie să instruiască decât 7 cursanţi pe lună, lipsa mai multor determinând scumpirea preţului pentru cursurile de șoferie.

Sursă: Realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax