Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vești bune pentru cei care așteaptă un copil. În Parlamentul European se votează schimbări privind concediul paternal

Publicat

nou nascut
pixabay.com

În urma negocierilor din Parlamentul European, s-a stabilit că bărbații vor avea dreptul la 10 zile de concediu paternal, după nașterea copilului. Mai mult a fost consolidat și dreptul actual al taților de a avea patru luni de concediu, pentru a sta acasă cu noul născut. 

Pentru ca legea să se aplice este necesară validarea acordului în Parlamentul European și al statelor membre în Consiliu. 

Negociatorii Parlamentului European, ai Consiliului Uniunii Europene şi Comisiei Europene au ajuns joi la un acord privind ameliorarea pe ansamblul UE a condiţiilor de acordare a concediilor paternale, înţelegere care în opinia acestor instituţii va permite să se facă progrese în egalitatea dintre bărbaţi şi femei.
 
Cele trei instituţii comunitare au convenit astfel stabilirea unei norme minime la nivelul întregii Uniuni Europene de 10 zile de concediu paternal, acordat taţilor după naşterea copilului lor, plătite la nivelul concediului maternal, informează Agerpres. 
 
”În unele ţări, concediul paternal este în continuare prost perceput, ca şi când în mod normal femeia ar trebui să rămână acasă”, susţine deputata ecologistă franceză Karima Delli.
 
Acordul consolidează şi dreptul actual al taţilor la patru luni de concediu paternal, în condiţiile în care două luni nu vor fi transferabile între părinţii copilului, iar o remuneraţie al cărei nivel va fi determinat de fiecare dintre statele membre va fi stabilită pentru aceste două luni.
 
Comisia Europeană a propus iniţial patru luni de concediu paternal netransferabile, pentru a încuraja astfel taţii să contribuie mai mult, împreună cu mamele, la creşterea copilului. În prezent, această netransferabilitate are o durată de o lună.
 
Următorul pas în validarea acestui acord va fi votul în Parlamentul European şi apoi al statelor membre în Consiliu.

sursă: capital.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. blog tatic

    marți, 29.01.2019 at 11:19

    Un articol util pentru tatici.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax