Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Veşti bune pentru cei care vor să-şi construiască o casă. Noul Cod al Urbanismului va elimina o parte din birocrație

Publicat

Ministrul Dezvoltării anunţă un nou Cod al Urbanismului, precizând că nu este normal ca pentru o casă de locuit să fie necesare aceleaşi avize ca pentru un dezvoltator imobiliar care face două blocuri cu 100 de apartamente.

Potrivit ministrului Cseke Attila, nou Cod al Urbanismului va simplifica accesul la partea de avizare pentru o investiţie, și va uni 21 de reglementări din diverse acte normative.

„Guvernul a aprobat deja tezele prealabile ale noului Cod al Urbanismului, un cod care va uni 21 de reglementări din diverse acte normative şi în care urmărim două, trei chestiuni foarte clare.

Citește și Clujul imobiliar lovește din nou. După garsoniera de 11 mp, o nouă ofertă năucitoare. 13 mp, cu duș și WC la vedere: 27000 euro

În primul rând, o simplificare a accesului cetăţeanului, inclusiv al autorităţilor locale la partea de avizare pentru o investiţie.  

Vrem să facem acel birou unic de autorizare în care cetăţeanul vine, depune documentaţia şi autoritatea se ocupă de strângerea tuturor avizelor de la instituţiile competente de a aviza, nu cetăţeanul trebuie să meargă în fiecare autoritate la rând, şi primeşte toate avizele laolaltă înapoi”, a afirmat ministrul Dezvoltării.

Acesta a precizat că nu este normal ca pentru o casă de locuit să fie necesare aceleaşi avize ca pentru un bloc.

„Nu este normal ca pentru o casă de locuit să fie necesare exact atâtea şi aceleaşi avize ca şi pentru un dezvoltator imobiliar care face două blocuri cu 100 de apartamente.

Astăzi pe legislaţia actuală avem această identitate de avize şi de proceduri.

Este evident ilogic şi împovărător şi pentru un cetăţean, aceleaşi probleme sunt şi la autorităţile locale.

Cunoaştem aceste chestiuni şi lucrăm la acest Cod al Urbanismului care va aduce multă simplificare în aceste proceduri de avizare”, a explicat Cseke Attila.

sursa: adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax