Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vești bune pentru elevii de top. Absolvenții de 10 de la Bacalaureat și Evaluarea Naţională ar putea primi bani de la Guvern

Publicat

elevi

Guvernul vrea să acorde bani elevilor de 10 de la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Absolvenții clasei a VIII-a care au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2019 ar putea primi câte 1.000 de lei fiecare, iar absolvenții de liceu care au obținut media 10 la Bacalaureat 2019 vor primi câte 3.000 de lei fiecare.

Hotărârea privind acordarea de stimulente financiare absolvenților care au obținut media 10 la evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a – 2019 și la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019 este inclusă pe ordinea de zi a ședințe Guvernului de marți, 27 august.

Citește și BACALAUREAT 2020: Modele de SUBIECTE și BAREME actualizate pentru examen. Calendar pentru absolvenții de liceu

Potrivit notei de fundamentare, scopul proiectului de act normativ constă în susținerea activității de înaltă performanță din învățământul preuniversitar.

„Actul normativ urmărește crearea cadrului normativ al stimulării performanței școlare înalte din învățământul preuniversitar, răspunzând cerințelor actuale determinate de schimbările produse în legislația și practica națională și internațională.

În anul 2019, un număr de 235 absolvenți de liceu au obținut media 10 la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, iar 459 absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media 10 la evaluarea națională. Ținând cont că este vorba de tineri absolvenți de gimnaziu, respectiv de liceu cu rezultate remarcabile la învățătură, care au toate șansele să continue să obțină performanțe în învățământul liceal, respectiv în învățământul universitar, apreciem că li se poate oferi un stimulent financiar care să fie util în dezvoltarea lor ulterioară, în domeniul profesional și personal”, se precizează în nota de fundamentare.

„Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 1000 de lei fiecărui absolvent al clasei a VIII-a care a obținut media 10 la evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a – 2019.

Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 3000 de lei fiecărui absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019”, prevede proiectul de hotărâre.

Potrivit acestuia, sumele necesare acordării stimulentelor financiare se alocă din bugetul aprobat pe anul 2019 Ministerului Educației Naționale, titlul 57. „Asistență socială”, cap. 65.01 „Învăţământ”. De asemenea, lista beneficiarilor stimulentelor financiare și modalitatea de acordare a acestora se aprobă prin ordin al ministrului educației naționale.

sursa: sgg.gov.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax