Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vești bune pentru românii cu credite în lei. Indicele ROBOR își păstrează tendința de scădere

Publicat

bnr banca nationala a romaniei

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobânda variabilă, a scăzut miercuri pe piaţa interbancară cu 0,05 puncte procentuale, la 3,20% pe an, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Conform datelor BNR, la începutul acestui an, ROBOR la 3 luni se situa la 2,05%. În perioada similară a anului trecut, respectiv 7 noiembrie 2017, indicele era 1,86% pe an. Marţi, 6 noiembrie, indicele a scăzut de la 3,26% la 3,25%.

În ceea ce priveşte indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, acesta a coborât la 3,47% pe an, de la 3,49% marţi.

ROBOR la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale, a scăzut la 3,54%, de la 3,56% în ziua anterioară, iar indicele ROBOR la 12 luni, a înregistrat un recul de 0,01 puncte procentuale până la 3,60% pe an.  Marţi, 6 noiembrie, acest indice a stagnat la 3,49%.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax