Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Vești proaste pentru pacienţii care se tratează la privat. Vezi ce OUG pregăteşte Guvernul PSD

Publicat

medic sanatate

Guvernul PSD a pus în dezbatere publică un nou proiect de ordonanță de urgenţă controversat. Este vorba de această dată de schimbări aduse sistemului de sănătate, care îi vor afecta pe toți pacienții din România.

Astfel, pacienţii care se tratează în spitale vor fi nevoiţi să plătească diferenţa dintre suma decontată de Casa Naţională de Asigurări de Sănătăte şi costul efectiv al tratamentului.

Legat de acest subiect, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, susţine că diferenţa va fi achitată doar în cazul în care pacienţii se tratează în sistemul privat, nu şi la stat. Adică, dacă un pacient merge să facă analize la privat, chiar dacă are bilet de trimitere pentru a fi decontate de CAS, va trebui, eventual, să plătească o diferență și din propriul buzunar.

Președintele Asociației Pacienților, Vasile Barbu, a declarat că “Pacienții nu vor avea motive de bucurie, vor fi împovărați. Potrivit proiectului pus în dezbatere, Casa de Asigurări de Sănătate, prin contractul-cadru, poate la orice serviciu medical să stabilească un tarif până la care plătește, restul este obligat pacientul să plătească”. Acesta a mai spus că „România nu poate să-și lase cetățenii să moară. Guvernul trebuia să-și asume un buget al asigurărilor de sănătate la modul real, ca pacienții să beneficieze în mod real de servicii de asigurare. Proiectul de ordonanță se referă inclusiv la unele servicii de urgență”.

Potrivit ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, noile reglementări din sistemul sanitar nu reprezintă o coplată a serviciilor medicale.

„E vorba de o plată a unei contribuții personale pentru pacienții care se adresează zonei private de furnizare a serviciilor medicale. Vor plăti diferenţa – și aici mă refer la furnizorii privați, care intră în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate – dintre tariful decontat de Casa de Asigurări și costul real al consultației. Eu spun că nu este o împovărare, pentru că și până acum, pacienții care se adresau spitalului privat plăteau, sub o formă sau alta, această diferență… În momentul în care există un act medicale pentru care CAS plătește o sumă, decontează parțial valoarea actului medical, va fi tot mai greu pentru operatorii privați să ofere acele acte medicale sau acele proceduri mai complexe pacienților, repet, pentru care ei oricum plăteau”, a explicat ministrul.

De asemenea, potrivit Sorinei Pintea se vor stabili niște sume maxime pentru operatorii privați care vor trebui să fie respectate şi pe care nu vor avea voie să le depăşească.

sursă: România24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Cele mai savuroase condimente și ingrediente alimentare, într-un nou magazin Solina Romania, la Alba Iulia

Publicat

solina

Produsele companiei ”Solina” pot fi cumpărate dintr-o nouă locație, la Alba Iulia. Magazinul oferă o gamă largă de condimente, ingrediente, semințe și fructe confiate. Magazinul de condimente Solina Romania vă oferă condimente și ierburi aromate, semințe, nuci și fructe confiate, dar și ingrediente pentru produse din carne, lactate, cofetărie și panificație, special create pentru a […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Vouchere, creșe la locul de muncă și stimulente pentru mame. Pachet de legi pentru natalitate, depus la Parlament

Publicat

mama si copilul

Un pachet legislativ pentru stimularea natalităţii depus la Parlament include vouchere pentru mame, creşe şi grădiniţe construite de angajatori, crearea Băncilor de Lapte Matern, înfiinţarea unei Comisii Naţionale de Alăptare compusă din specialişti voluntari. Pachetul legislativ conţine şase proiecte legislative: – iniţiativă legislativă care propune ca mamele sau, după caz, persoanele care au în întreţinere […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Produsele tradiționale românești. Cum se poate obține atestatul pentru ele

Publicat

În România, toate produsele tradiţionale sunt înscrise în aşa-numitul Registru Naţional al Produselor Tradiţionale. În acest moment avem nu mai puţin de 700 de astfel de produse atestate, pe întreg cuprinsul ţării, de la mezeluri până la brânză, dulceţuri şi băuturi. Pentru a primi atestatul, producătorii trebuie să respecte câteva regului stricte. ”Un produs care […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

POSTURI la Serviciul de Ambulanță, Spitalul Județean Alba, primării, școli și alte instituții publice din județ. CONDIȚII

Publicat

munca birou

În această perioadă sunt organizate mai multe concursuri, pentru ocuparea unor posturi vacante, în instituţii publice din judeţul Alba. Candidaţii interesaţi de aceste locuri de muncă trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind studii sau vechime în muncă sau alte cerinţe. POSTURI VACANTE: Primăria orașului Zlatna – arhitect şef al oraşului Condiții: studii universitare de licenţă […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate