Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Veşti proaste pentru românii cu credite în lei. Indicele Robor, la cel mai mare nivel din ultimele patru luni

Publicat

bani lei monede

Veşti proaste pentru românii cu credite în lei. Indicele Robor la 3 luni, în funcţie de care se decide dobânda la creditele în lei, a crescut luni la 2,13%, de la 2,07% cât era săptămâna trecută. Este cel mai mare nivel din ultimele patru luni.

Veşti proaste pentru românii cu credite în lei. Indicele Robor la 3 luni a crescut la 2,13%, de la 2,07% cât era săptămâna trecută. Este cel mai mare nivel din ultimele patru luni.

Indicele Robor la 3 luni este cel în funcţie de care se calculează dobânzile la creditele în lei cu dobândă variabilă.

Şi Roborul la 6 luni a explodat, de la 2,41% la 2,46%. Datele vin după anunţul INS de săptămâna trecută privind nivelul record al inflaţiei.

„Se vede acum că previziunile economiştilor din toamna anului trecut au fost corecte. Nu ai cum să ai o rată a dobânzii mai mică decât cea a inflaţiei. Din păcate, scade puterea de cumpărare a populaţiei”, a declarat la Realitatea TV consultantul fiscal Adrian Benţa.

Banca Naţională a României (BNR) a decis, miercuri 4 aprilie, menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,25% pe an.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax