Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vești proaste pentru șoferi: De la 1 februarie, un punct-amendă va costa cu 5 lei mai mult

Publicat

Vești proaste pentru șoferii care uită de centură sau cei care calcă mai tare pedala de accelerație. De la 1 februarie, valoarea amenzilor va crește, fiind stabilite în funcție de cea a numărului de puncte-amendă aplicate.

De la 1 februarie, odată cu prima etapă de majorare a salariului minim brut pe economie din 2013, de la 700 de lei la 750 de lei, și valoarea amenzilor va crește.

Amenzile contravenţionale sunt stabilite în funcţie de valoarea numărului de puncte-amendă aplicate. Acestea din urmă reprezintă 10% din valoarea salariului minim.

În acest moment, un punct-amendă valorează 70 de lei. Odată cu majorarea salariului minim brut pe economie pe data de 1 februarie, acesta se scumpeşte cu 5 lei. Astfel, un şofer care ar fi sancţionat cu 2 puncte-amendă pentru că nu a semnalizat corespunzător atunci când a schimbat direcţia de mers nu va mai plăti 140 de lei ca până acum, ci va scoate din buzunar 150 de lei.

Din luna iulie, când minimul brut va ajunge la 800 de lei, un punct-amendă va costa 80 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. albaiulian

    marți, 22.01.2013 at 20:29

    Felicitari . La o asa tara , asa amenzi . De rahat

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax