Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vești rele pentru Florin Roman. Godină l-a făcut praf pe Facebook și Sindicatul Polițiștilor l-a reclamat la CNCD

Publicat

roman

Deputatul PNL de Alba Florin Roman, inițiatorul modificărilor la Codul rutier, a fost reclamat la Consiliul pentru Combaterea Discriminării (CNCD) de Sindicatul Politiștilor „Diamantul”, după ce liberalul i-a acuzat pe politiștii rutieri că „nu se mai satura de ciubuc” și sunt nemultumiți că „dispare șpaga”.

Scandalul a izbucnit după ce Grupul Politiștilor Rutieri din România a transmis, vineri, o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis în care atrage atenția că, după adoptarea unor modificări la Codul Rutier care vizează presemnalizarea aparatelor radar, „numărul accidentelor rutiere, având cauză viteza excesivă, va crește alarmant”, motiv pentru care ei cred că legea nu ar trebui promulgată.

Deputatul Florin Roman s-a aratat indignat și a spus că nu înțelege reacția polițiștilor rutieri, care se opun presemnalizării radarelor.

„Aș vrea să înțeleg, dar nu pot. De ce se opun polițiștii de la rutieră la presemnalizarea radarelor, ca mijloc de prevenție? Doar pentru că dispare șpaga? Doar pentru că nu mai pot sta la pândă? Doar pentru că nu mai pot fi aroganți? Ieri am circulat prin Italia circa 500 de km. Peste tot radare presemnalizate, șoferii încetinesc și se feresc de accidente și amenzi. De ce mor în prezent pe șosele domnilor de la rutieră 2.000 de oameni? E bine așa? Vânați și morți? Nu vă apasă niciodată numărul mare de morți pe șosele, faptul că în loc să preveniți, voi pândiți și oamenii mor în accidente? Nu vă mai satură nimeni de ciubuc?”, a scris pe Facebook Florin Roman, care este secretarul general adjunct al PNL.

Acuzatiile liberalului au generat reacții negative din partea politiștilor. Marian Godină, unul dintre cei mai cunoscuți purtători de cuvânt ai acestora în spațiul virtual, l-a criticat dur pe politicianul liberal, luându-le apărarea colegilor săi jigniți de Florin Roman.

„Comparațiile pe care le face cu Italia, țară în care a mers domnia sa vreo 500 de km și a văzut indicatoare de presemnalizare a radarelor, nu își au locul, atâta timp cât România ocupă un loc fruntaș în clasamentul țărilor cu morți pe șosele, iar infrastructura rutieră de asemenea nu poate fi comparată. (…)

Codul rutier, pe care ești obligat să-l înveți pentru a obține permisul de conducere, și pe care sper că domnul deputat a putut să-l înțeleagă, specifică foarte clar limitele de viteză. Asta nu e prevenire? Indicatoarele care îți arată limita maximă de viteză nu te previn că dacă o depăsești esti pasibil de amendă?

Eu zic că și în troleu să fii prevenit că în stația următoare vor urca controlorii, în caz contrar să nu poți fi sancționat pentru că tu nu ai știut că vei fi controlat așa că nu ți-ai făcut biletul. Domnule deputat, veți fi responsabil de multe morți pe străzile din România!”, a scris, printre altele, Marian Godină.

Sâmbătă a apărut o nouă reacție, de data aceasta din partea unui întreg sindicat.

„Cine ar trebui să apere demnitatea, onoarea polițiștilor și prestigiul Poliției Române, atunci când acestea sunt afectate de declarațiile unor politicieni? În opinia noastră, ministrul MAI și șeful Poliției Române. Aceste reacții instituționale și necesare nu prea apar, din păcate. Așa că de data asta am făcut-o noi! Vă așteptăm la CNCD, domnule Florin Roman!”, anunță Sindicatul Politiștilor „Diamantul”.

În sesizarea depusă oficial la CNCD, sindicatul Diamantul, în care sunt reuniți peste 3.000 de politiști în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv politiști din formațiunile de poliție rutieră, cer Consiliului să decidă dacă, prin afirmațiile făcute, Florin Roman a încălcat principiul nediscriminării.

„În textul în cauză se sugerează că polițiștii se opun la presemnalizarea radarelor pentru că ar lua mită de la contravenienți și totodată că ei sunt de vină pentru că <oamenii mor în accidente>.

Scopul postării este vădit de a se instiga la ura națională împotriva polițiștilor, de a se afecta demnitatea și onoarea acestora și totodată de a se decredibiliza Poliția Română, insinuându-se că toți sunt infractori și punându-se, fără rațiune legitimă, în sarcina polițiștilor și Poliției Române, culpa pentru persoanele decedate în accidente rutiere.

Mesajul, scopul și consecințele acestuia sunt agravate de împrejurarea ca autorul este un politician cunoscut PNL și un formator de opinie în rândul societății.

Din punctul nostru de vedere, mesajul respectivului încalcă limitele dreptului la liberă exprimare, afectează demnitatea și onoarea polițiștilor și totodată prestigiul Poliției Române, reprezentând o faptă de discriminare, interzisă și sancționată de OG 137/2000”, se arată în sesizarea depusă la CNCD prin care se cere sancționarea deputatului Florin Roman.

sursa: facebook.com, ziare.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Ionel

    sâmbătă, 21.07.2018 at 23:55

    Creșterea limitei de viteză în localități de la 50 la 70 km/h cu excepția zonelor trecerilor de pietoni ar fi fost un prim pas înspre ceva mai ok. În schimb s-a preferat a se pierde timpul cu asta cu radarele…

  2. dorinteodor

    luni, 23.07.2018 at 11:11

    desigur ca acest parlamentar exagereaza si ar trebui sa-si ceara scuze. totusi, are si el putina dreptate. cred ca numarul de amenzi pentru depasirea vitezei legale este exagerat de mare fata de numarul de accidente din cauza depasirii vitezei. si e ciudat ca nu avem statistici care sa arate corelarea dintre numarul de amenzi si numarul de accidente pentru depasirea vitezei. in alta ordine de idei, nu politia ci guvernul raspunde de siguranta circulatiei. si eu chiar nu cred ca politia rutiera este preocupata CU ADEVARAT de siguranta circulatiei. sa nu uitam de radarele automate care dedeau sute de amenzi zilnic iar dupa ce ele au fost desfiintate nu a crescut numarul de accidente. si nu ma mir ca nu avem date disponibile….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax