Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VEZI ce notă ai luat: 1.010 de elevi din Alba, din cei 1.321 care au susținut BAC-ul în sesiunea de toamnă au picat examenele

Publicat

Cei 1.321 de elevi care au participat la examenele din cea de a doua sesiune a bacalaureatului au aflat, duminică, mult-așteptatele rezultate. Notele elevilor pot fi DESCĂRCATE DE AICI  sau pot fi consultate  la avizierele școlilor, dar și pe Edu.ro. Tot duminică, au putut fi depuse și contestațiile (între orele 16.00-20.00). Vă prezentăm mai jos rezultatele la BAC-ul de toamnă din acest an, în Alba.

VEDEȚI AICI rezultatele examenelor de Bacalaureat în Alba, în sesiunea de toamnărezultate bacalaureat alba

Contestațiile vor fi soluționate în 3 și 4 septembrie, iar notele finale vor fi afișate în 5 septembrie. Potrivit vicepreședintelui comisiei județene Alba de Bacalaureat, inspectorul şcolar Dan Cherecheș, în această sesiune a fost înregistrat un procent mai mare de promovabilitate la nivelul județului Alba. Vorbim de 23,54%, față de 19,6%, cât s-a înregistrat în 2011, în urma celei de a doua sesiuni de bacalaureat.

Chiar și așa, situația de la BAC se menține la fel de îngrijorătoare ca și anul trecut respectiv, din 1.321 de elevi care au susținut examenele, 1.010 au fost declarați respinși.

În urma examenelor susținute în această toamnă, 311 candidaţi (dintre cei 1.562  înscriși, respectiv 1.321 prezenţi) au fost declarați promovați şi se vor putea înscrie la o facultate în această toamnă.

Între aceștia se numără și tânărul din Baia de Arieș care, din cauza stării de sănătate, a fost nevoit să susțină examenul la biologie în spital la Cluj. Deși, inițial, sâmbătă, erau anunțați 310 elevi care au promovat, tânărul este cel de-al 311 candidat din Alba care a fost declarat admis la BAC. 

Cele mai proaste rezultate au fost înregistrate la matematică, unde, din 1.005 lucrări corectate, 375 au fost notate cu 1 și 2. La limba română, doar 310 au primit note peste 5.

Este important de precizat că, pentru a fi declarat promovat, un elev trebuie să obțină media totală 6, respectiv minim 5 la fiecare materie. La sesiunea această toamnă a Bacalaureatului, 165 dintre elevii picați au avut medii totale între 5 și 5,58, iar 3 dintre aceștia au avut media 5,58. În cazul în care reușeau să obțină 5,59, media s-ar fi rotunjit la 6 și ar fi fost declarați promovați.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: BAC toamnă 2012: Vezi care au fost liceele din Alba cu cel mai mare procent de promovabilitate | alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax