Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VEZI PE CINE AI ALES: Consilierul local Dorin Pocol vrea să transforme „turismul de după-amiază” din Alba Iulia în „turism de minim 48 de ore”

Publicat

Cea mai mare pedeapsă pentru mine ar fi să mă închizi undeva și să nu pot face nimic. Îmi place să fiu activ!

Prim-vicepreședintele PP-DD Alba, Dorin Iustin Pocol vrea să schimbe fața orașului, să se implice în plantarea pomilor și să transforme „turismul de o după-amiază” din Alba Iulia în „turism de minim 48 de ore”. Acestea sunt proiectele pe care consilierul local, originar din Cluj-Napoca, vrea să le realizeze pentru orașul care l-a adoptat.

Vă reamintim că la secţiunea „Vezi pe cine ai ales”, vă prezentăm în detaliu viața oamenilor care conduc orașul și care au puterea de a schimba ceva. De această dată, a venit rândul unui „boboc” în politică, dar cu o vastă experiență în afaceri.

Într-un an de când a intrat în politică, Dorin Iustin Pocol a reușit să ajungă prim-vicepreședinte al partidului pe care îl reprezintă (PP-DD) și să intre în forul decizional al orașului, pe postul de consilier local.

Putem spune că, la 49 de ani, Dorin Pocol este un om împlinit atât pe plan profesional, politic, cât și personal. Politicianul deține o afacere prosperă și o familie cu care se poate mândri. Soția sa, Titiana, este inginer la „Apulum” SA iar fiul lor, Andrei Alexandru, este elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Horea Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.

Originar din Cluj-Napoca, politicianul a ajuns în Alba Iulia în anul 1987 și consideră ca aici este casa lui.

Deși a trecut ceva timp de când a absolvit liceul, consilierul își amintește cu drag de anii petrecuți la Liceul Industrial nr. 8 Cluj-Napoca, la profilul electronică industrială și automatizări: „Era un liceu bun, am fost chiar prima promoție”.

Ulterior, a urmat cursurile Facultății de Mecanică de la Institutul Tehnic Cluj-Napoca.

După mai multe posturi deținute, printre care director la „Astral” și la postul de televiziune SICA, în anul 1996 a deschis un magazin de electronice, iar în 1999 agenția imobiliară „Romidia”, pe care o deține și în prezent. „Am făcut de-a lungul timpului mai multe proiecte mari, cartiere întregi, cel mai mare și mai cunoscut este Orizont, o zonă urbanizată complet, am făcut inclusiv stație de epurare proprie și toate utilitățile”, a explicat Pocol.

De asemenea, acesta mai dorește să construiască în cartier o grădiniță, o biserică, spații comerciale și zonă de agrement.

„M-am apucat de politică anul trecut, pentru că am considerat că am un cuvânt de spus și chiar vreau să îl spun!”

Întrebat de ce, la intrarea în politică, a ales cel mai controversat partid al momentului, Dorin Pocol a explicat că și-a dorit să intre într-un partid nou: „Am ales un partid nou și nu am fost cooptat din motive ascunse. Pur și simplu am fost invitat să fac parte din acest partid pentru că ei au considerat că sunt un om integru, cu coloană vertebrală”.

Acesta mai declară că din momentul în care a intrat în politică a început să privească lucrurile diferit și a considerat să este nevoie să se implice cât de mult în viața administrativă a cetățenilor.

„Nu îmi mai doresc kitsch-uri în Aba Iulia!”

„Din poziția de consilier local, în Comisia de Urbanism, îmi doresc foarte mult să schimb ceva acolo unde se poate sau, cel puțin, să nu se mai facă greșeli. Mă refer la cromatică, la estetică și la disciplina de a construi sau a face ceva în acest oraș. Îmi doresc ca orice proiect din oraș, indiferent că este vorba despre o casă, spațiu comercial sau termoizolație, să respecte un bun simț al esteticii”, a declarat consilierul local.

În acest sens, PP-DD-istul a făcut un proiect pe care îl va prezenta în următoarea ședință de urbanism și speră să fie votat de CL.

Dorin Pocol spune că o altă problemă pe care ar dori să o rezolve este lipsa locurilor de muncă, deși din poziția de consilier local nu are impact direct asupra domeniului: „Eu nu zic hop până nu sar groapa, în momentul în care voi avea toate OK-urile din partea lor, voi ieși cu mai multe declarații în presă”.

Consilierul mai este interesat și de mediul înconjurător, de aceea dorește ca alături de Inspectoratul Școlar Județean Alba să inițieze un proiect prin care fiecare elev din Alba Iulia să planteze câte un pom: „ Trebuie să vedem unde găsim o zonă pe care putem să o împădurim”. Acesta spune că proiectul va putea fi realizat cel mai probabil în toamna acestui an.

Un alt deziderat al consilierului Pocol este să transforme „turismul de o după-amiază” din Alba Iulia în „turism de minim 48 de ore”, iar în acest sens s-a implicat într-un regulament de închiriere a spațiilor din Cetate, propus de Primăria Alba Iulia. De asemenea, vrea ca amplasarea corturilor în interiorul Cetății să fie interzisă.

Om politic, afacerist și pasionat de pescuit

Pe lângă afaceri și politică, Dorin Pocol este pasionat de sport. A făcut polo de performanță timp de 6 ani,  în perioada liceului și a facultății. Chiar dacă, în prezent, a renunțat la acest sport, legătura sa cu polo se păstrează prin intermediul fratelui său, Ovidiu, antrenor de polo în Cluj-Napoca.

În acest moment, timpul liber și-l dedică unui sport mai special și anume fly fishing, pe care îl practică cu mare plăcere în străinătate.

„Merg de 3-4 patru ori pe an câte o săptămână în Slovenia sau în Norvegia”. Spune că ar prefera să poată practica acest sport și în România, însă, din păcate, „aici nu are nimeni grijă de ape”.

Pasiunea pentru fly fishing (pescuit la muscă) i-a fost insuflată de un prieten din Cluj-Napoca în urmă cu 6 ani. Deși acest sport nu este chiar ieftin – un echipament complet costă în jur de 1.000 de euro -, acesta spune că se deconectează de toate probleme în momentul în care îl practică. Un alt lucru interesant este faptul că, în fly fishing, peștii prinși sunt aruncați înapoi în apă.

Potrivit declarației de avere, Pocol are un apartament de 90 mp, deţinut în cotă de ½, cumpărat în 1992, două terenuri cumpărate în 2010 şi 2006, primul intravilan, de 2.000 mp şi al doilea extravilan, de 820 mp.

La capitolul autoturisme, acesta se poate lăuda cu un Porsche Cayenne S, fabricat în 2003 şi un Nissan Micra din 2005.

Din funcţia de administrator la „Romidia” SRL Alba Iulia a obţinut venituri de 14.400 lei, la care se adaugă 4.000 de lei din calitatea de partener Necc Telecom, iar soţia, inginer la „Apulum” SA Alba Iulia, completează venitul familiei cu salarii de 14.400 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Albaiulian.

    joi, 28.03.2013 at 19:22

    Mai Dorine , las-o mai „moale” , ca te „aude” colegul Marincas Ion si nu ii cade … bine !
    Bine ca recunosti , ai venit in partid de un an si esti prim-vice , i-a spune citi bani ai dat ? Ca noi stim .
    Pe cind ii trimiti pe Marincas Ion si Bibolar Horatiu in cadrul acestei sectiuni „vezi pe cine ai ales” sa-i cunoastem mai bine , inclusiv „pasiunile” lor si IQ-ul. , ca am auzit ca sunt tare „destepti” … le curge materia cenusie din encefalul de la spate .

  2. Silvia

    marți, 09.04.2013 at 08:40

    Nu a dat saracul „bani”..pt ca dintr-un „venit de 32800″ pe an un Porsche Cayenne care merge cu aer(deci nici impozit nu trebuie sa plateasca pt ea),familie…etc…de unde bani…smile…Bine ca avem politicieni…care-si descopera vocatia in politica dupa ce….”afacerile” nu mai merg…(a se citi furatul)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax