Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Via Transilvanica: a început implementarea proiectului în județul Alba. Traseu național de promovare turistică și culturală

Publicat

În județul Alba a început implementarea proiectului ”Via Transilvanica” – Drumul care unește, a anunțat președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

Via Transilvanica este un proiect național ce urmărește amenajarea unui traseu turistic și de pelerinaj de peste 1.000 km, prin ruralul românesc.

”Astăzi (sâmbătă – n.r.) am străbătut, însoțit de primarul comunei Valea Lungă, Dan Florin Aldea și reprezentanții Biroului Turism din cadrul CJ Alba, o porțiune de 15 km, între Micăsasa (județul Sibiu) și Valea Lungă”, a anunțat Dumitrel.

Via Transilvanica, drumul care unește, este un traseu de drumeție care poate fi parcurs pe jos, pe bicicletă sau călare, de la Drobeta-Turnu Severin – unde a intrat pentru prima dată în țară Regele Carol I – străbate Transilvania și toate bogățiile culturale ale acesteia și ajunge până la Putna – unde se odihnește Ștefan cel Mare.

Este un drum care își propune să promoveze natura, istoria și multiculturalitatea Transilvaniei, ce poate fi parcurs în mai multe săptămâni în totalitate sau parțial în câteva zile, după puterea și dorința călătorului.

Infrastructura „Via Transilvanica” va oferi acces, la un interval de cel mult 25 de kilometri, la apă potabilă, cazare şi masă. Drumul este semnalizat cu marcaje specific și leagă trasee turistice cu drumuri forestiere.

Proiectul a fost lansat în iunie 2018, de Asociaţia Tăşuleasa Social, la Alba Iulia. În septembrie 2018, Asociația Tășuleasa Social din Piatra Fântânele a inaugurat primii 140 de kilometri din traseu.

În iulie 2019, au fost inaugurați cei 137 de kilometri din judeţul Suceava incluşi în Via Transilvanica, la Putna, prin montarea unei borne de început al traseului de pelerinaj.

sursă imagini: Facebook (Ion Dumitrel)

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax