Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Viață grea la țară. O persoană din mediul rural câștigă, în medie, 48 de lei lunar din agricultură

Publicat

O persoană care trăiește într-o gospodărie din spațiul rural a câștigat în trimestrul I din 2019, în medie, 1.295,64 lei lunar, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Suma înseamnă aproape jumătate din nivelul venitului mediu lunar din zona urbană care a fost de 2.144,38 lei. În cazul persoanelor de la sate, 3,7 % din venituri, adică aproximativ 48 de lei lunar, au provenit din agricultură.

Cea mai mare parte a veniturilor unei persoane din mediul rural provine din salarii (54,3 %) și doar 3,7 % din agricultură (48 de lei lunar, în medie/persoană), adică din încasările băneşti de la societăţi şi asociaţii agricole, din vânzări de produse agroalimentare, animale şi păsări sau din prestarea unor munci agricole. 

Un procent ridicat din veniturile gospodăriilor rurale, 21,2 % ( 274,67 de lei ) , îl reprezintă „contravaloarea prestațiilor sociale”, conform INS, adică asistența socială, pensiile, indemnizațiile pentru boală și maternitate, fondul de șomaj, alte prestații.

Veniturile evaluate din consumul de produse agroalimentare proprii se cifrează la 173,61 lei lunar/persoană (13,4 %).

sursa: insse.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax