Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Viața merge înainte: Fosta clădire a Primăriei din Zlatna, transformată în centru social pentru vârstnici. Ce funcțiuni va avea

Publicat

Fosta clădire a Primăriei Zlatna va fi amenajată ca și centru social pentru vârstnici, printr-o investiție de peste 1,7 milioane de lei.

Primăria Zlatna a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru execuția lucrărilor la obiectivul de investiţii „ Amenajare clădire centre sociale fără cazare pentru persoane vârstnice”.

Valoarea totală estimată a contractului este de 1.702.463,95 de lei.

Clădirea administrativă (demisol parțial + parter), a fost realizată în jurul anul 1930 și extinsă ulterior cu o anexă (grupuri sanitare). Construcția existentă, fostul sediu al Primăriei Zlatna, este  la ora actuală nefolosită.

În forma inițială clădirea avea accesul principal din strada Calea Moților, prin intermediul unui pachet de 9 trepte care porneau direct din trotuar și ocupau tot spațiul până la ușa de la intrare. Volumetric, intrarea principală era accentuată de un turn în acoperiș. Ulterior, intrarea principală s-a mutat pe fațada posterioară (Piața Unirii), aceasta fiind și centrul de interes al localității. O platformă și o pasarelă metalică făceau legătura între cota parterului și trotuarul din Piața Unirii. Totodată, pe platforma din fața noii intrări principale a apărut și o „extindere parazit” (grupuri sanitare).

Prin noul proiect se propune înlăturarea extinderilor „parazit” și realizarea unei extinderi noi spre latura de nord-est a parcelei, cu scopul de a crea un acces nou, care să se integreze armonios în volumul și imaginea existentă a clădirii.

Centrul social își propune acordarea de servicii sociale primare în vederea răspunderii nevoilor sociale individuale, familiale sau de grup, pentru a depăși situații de dificultate, vulnerabilitate sau dependență, pentru prevenirea marginalizării și excluziunii sociale, pentru promovarea incluziunii sociale și în scopul creșterii calității vieții. Potrivit caietului de sarcini, funcțiile serviciilor sociale cu caracter primar sunt: evidențierea, diagnosticarea, evaluarea nevoilor sociale individuale, informarea asupra situațiilor de risc social, identificarea persoanelor aflate în situații de risc social, furnizarea de măsuri de urgență în vederea îndepărtării situației de dificultate, dezvoltarea de programe cu caracter comunitar, prevenirea formelor de dependență prin acțiuni de identificare, ajutor, susținere.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax