Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Viața românilor după 15 mai: Unde este obligatorie purtarea măștii și menținerea distanței de 1,5 metri între oameni

Publicat

Președintele României, Klaus Iohannis a făcut marți, într-o conferință de presă, câteva precizări clare despre cum va arata viața românilor după 15 mai. 

În primul rând purtatul măștii devine obligatoriu în spațiile închise fie că vorbim despre magazine, unități alimentare sau chiar mijloace de transport în comun.

De asemenea, trebuie respectată o distanță de 1, 5 metri între oameni, în spațiile închise.

Mai mult de atât se renunța la declarația pe propria răspundere pentru deplasările prin localitate, dar cei care ies din localitate vor fi nevoiți să completeze una.

CITEȘTE ȘI: Declarația pe propria răspundere rămâne obligatorie din 15 mai, doar pentru deplasările în afara localităților

Igiena mâinilor a fost un alt punct pe care Klaus Iohannis a insistat. Președintele României i-a îndemnat pe români să se spele cât mai des pe mâini, mai ales după ce intră în locuințe, sau când sunt la locul de muncă.

Nici partea spirituală nu a fost uitată: Credincioșii vor putea participa la slujbele religioase, care se vor desfășura în afara bisericilor. Totuși, masca și distanțarea socială va fi obligatorie.

VEZI ȘI: Slujbe religioase, în curtea bisericilor, din 15 mai. Credincioșii, obligați să poarte mască

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax