Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vicele CJ Alba, lăudat la Realitatea TV / Realizatorul Rareş Bogdan: Florin Roman a rezolvat problema lemnelor de foc

Publicat

FLORIN ROMAN Nu se întâmplă prea des ca primarii sau șefii consiliilor județene să fie lăudați de realizatorii emisiunilor de mare audiență de la televiziunile naționale.  Într-o emisiue recentă de la Realitatea TV, Rareş Bogdan, unul dintre cei mai critici moderatori ai postului de televiziune, l-a lăudat pe vicepreședintele Consiliului Județean Alba pentru implicarea în rezolvarea problemei cotelor de lemne de foc.

Vicele CJ Alba este considerat de conducerea centrală a PNL un exponent al noului val de tineri din partid și nu poate fi suspectat de lene în ceea ce privește munca în administrație. Roman, a fost cel mai activ susținător al lansării proiectului autostrăzii Sebeș-Turda care va transforma Alba Iulia și Sebeșul în cel mai important nod rutier din Transilvania. Vicele C.J. Alba a reușit să îl convingă pe Dan Șova pe atunci ministru al transporturilor să transforme proiectul unui drum expres ținut de ani buni ”la sertar” în Consiliul Județean Alba, într-o autostradă care să facă legătura între Alba Iulia și Cluj Napoca.

Iată ce spune Rareș Bogdan despre Roman la emisiunea din 26 noiembrie 2016 de la Realitatea TV:

„(…) am venit să pregătesc casa de Crăciun (…). Am dat drumul la foc în teracotă, cum se spune în Ardeal (…) Am luat lemne. Mă bucur că acum două zile a dat Guvernul cota de lemne. (…)

Acum două zile s-a dat cota de lemne, şi datorită unui om pe care eu îl respect foarte mult, Florin Roman, tânăr vicepreşedinte de Consiliu Judeţean la Alba (…). Oamenii întreabă: nu rezolvaţi problema lemnelor? E vorba de subvenţia pentru lemne, adică să plătească 85 de lei în loc de 400-450 de lei, cât costă o căruţă de lemne acum. Trebuia date din 15 octombrie, în cele din urmă s-a rezolvat în urmă cu două zile, datorită presiunilor pe care le-a făcut Realitatea TV, dar în primul rând datorită lui Florin Roman. (…) El a ridicat problema (…), m-a sunat şi pe mine şi s-a rezolvat. Mi-ar fi plăcut să nu trebuiască să vorbesc eu într-o emisiune sau Florin să facă asta, (…) ci să rezolve Guvernul fără ca un jurnalist şi un politician, va intra acum probabil în Parlament. Nu ar fi trebuit să se întâmple aşa, e ca şi cu <Cuminţenia>”.

YouTube video

În luna octombrie 2016, RNP Romsilva s-a angajat să pună pe piaţă, până la sfârşitul anului, circa 400.000 cm lemne pentru foc în vederea aprovizionării populaţiei. Volumul de lemn ce urmează să fie recoltat în perioada noiembrie-decembrie este de 547.00 mc (din care 230.000 mc ajunge la populaţie) şi cel recoltat deja, în octombrie este 24,5 mii mc (din care valorificat către persoane fizice, 177,5 mii mc).  Astfel, Romsilva a suplimentat cantitatea de lemn de foc ce va ajunge la populaţie. Pentru judeţul Alba, suplimentarea este de aproximativ 12 mii mc de lemn de foc pentru populaţie, iar pentru Cluj, de 15.000 mc.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax