Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vicepremierul Vasile Dîncu, despre „Prima Casă”: În anumite condiții, unele familii tinere ar putea avea acces la program și fără să plătească avans

Publicat

prima casa Programul „Prima Casă” va continua și, în anumite condiții, unele familii tinere ar putea avea acces la acesta fără să plătească un avans, a declarat vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

În ceea ce privește programul ‘Prima Casă’, el va continua. Sperăm, după negocierile pe care le-am avut anul acesta cu Ministerul de Finanțe, să avem un buget începând de anul viitor de câteva ori mai mare, pentru că este cu adevărat un program de succes din ultimii ani și a reușit să performeze foarte bine din toți indicatorii. (…) Vom încerca să optimizăm acest proiect. (…) Poate este necesar să ne gândim un pic la condiții, să facem niște condiții de acordare a avansului, de exemplu, care să fie în corelație cu veniturile pe care le au familiile tinere”, a spus Vasile Dîncu la dezbaterea publică a proiectului pentru aprobarea Strategiei Naționale a Locuirii, citat de Agerpres.

Întrebat dacă acest avans la „Prima Casă”, care este de 5%, ar trebui să scadă la zero, el a răspuns că acest lucru va fi decis în funcție de analizele ce vor fi făcute.

Chiar și 5% pentru unele familii, care nu pot obține un credit, este foarte mare. În funcție de situație, ar putea ca unele familii tinere, care nu pot să dea un avans, să poată să aibă acces și fără un avans, dacă o analiză financiară a veniturilor arată acest lucru”, a explicat vicepremierul.

El a precizat că o anchetă socială poate să stabilească exact ce înseamnă venituri mici.

Intenția noastră este ca ceea ce sunt venituri mici (…) să fie luate în considerare ca și criteriu”, a arătat Dîncu.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax