Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vicepremierul Vasile Dîncu: Primarii şi prefecţii vor trebui să participe la cursuri de pregătire profesională

Publicat

dancu Primarii și prefecții trebuie să participe la o serie de cursuri specifice, potrivit vicepremierului Vasile Dîncu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Acesta a declarat marți că în strategia de formare a funcției publice sunt cuprinse astfel de proiecte de formare profesională pentru funcţii publice.

„Unul din principiile noastre cele mai importante este ca, indiferent de modul în care cineva ajunge să lucreze în administrația publică, prin alegeri, prin desemnare de către un partid politic sau prin concurs, trebuie să participe la un sistem de formare pentru orice funcție publică. Ne gândim și în cazul prefecților. Indiferent dacă ei vor fi numiți politic, să zicem, ei nu pot să fie numiți politic pur și simplu fără să aibă un curs de pregătire prealabilă pentru această funcție”, a spus Dîncu, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că în cazul primarilor au fost gândite câteva proiecte de formare continuă.

„Este vorba de o formare inițială, la începutul mandatului, și o formare continuă, pe tot parcursul mandatului pe care îl au. Există și o viziune europeană în acest sens. Noi ne gândim la o serie de cursuri care vor fi realizate în prima fază de Institutul Național de Administrație pe care îl creăm anul acesta, dar, până atunci, vom face câteva programe de formare cu ajutorul universităților din România care au zona de administrație și care au secții puternice în acest sens”, a spus Dîncu.

Vicepremierul a fost prezent la Comisia pentru administrație a Camerei Deputaților unde a prezentat un bilanț al activității de până acum și proiectele pe care vrea să le implementeze în viitor.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax