Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vicepreședintele Curții de Apel Alba Iulia, Aurelian Mocan, la un seminar de anti-terorism, la Madrid

Publicat

Vicepreședintele Curții de Apel Alba Iulia, Aurelian Mocan, a participat săptămâna trecută la un seminar pe teme de combatere a terorismului și cooperare internațională, întocmire de mandate europene de arestare și redactare a unor acte de asistență penală, audieri și percheziții. Seminarul, bazat mai mult pe practică, a fost organizat la Madrid de către Rețeaua Europeană de Formare Judiciară (EJTN), o organizație care reprezintă aproximativ 120.000 de judecători din Europa, procurori și formatori în domeniul juridic.

În perioada 14-16 noiembrie a avut loc la Madrid seminarul cu tema ”Counter-Terrorism and International Judicial Cooperation in Criminal Matters: EAW and MLA Simulations” cu participarea unor magistrați și experți din Spania, România, Portugalia și Cehia, la care a participat și Aurelian Mocan.

”Lucrările seminarului au avut un caracter preponderent practic: întocmirea unor mandate europene de arestare, a unor acte de asistență judiciară în materie penală –audieri și percheziții – și a unor ordine de indisponibilizare de conturi bancare, și au evidențiat, printre altele, cât este de necesară coordonarea din partea Eurojust în cazul unor anchete simultane, desfășurate de autoritățile mai multor state membre UE, care vizează o activitate infracțională transfrontalieră. Desigur, s-a evidențiat la modul general necesitatea unei bune cooperări internaționale în materie penală” a declarat Aurelian Mocan.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax