Connect with us
Publicitate

POLITICA

Vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman a dat în judecată Primăria Alba Iulia

Publicat

Vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman a dat în judecată Primăria Alba Iulia, în contencios administrativ, pentru faptul că nu i-au fost prezentate, în termen, informaţiile de interes public legate de proiectul de reabilitare a Cetăţii Alba Carolina, solicitate de acesta.

Florin Roman a precizat că singurul răspuns pe care l-a primit din partea Primăriei este acela că datele cerute sunt confidenţiale, aşa că a ales să apeleze la un cabinet de avocatură din Bucureşti pentru a rezolva problema în instanţă.

Prin plângerea înaintată de vicepreşedintele PNL Alba, prin intermediul Cabinetului Individual de Avocatură Mihai Şaptefraţi, se solicită Tribunalului Alba să oblige Primăria să furnizeze aceste informaţii referitoare la costurile lucrărilor de reabilitare a Cetăţii, realizate din bani publici şi pe domeniul public şi instituirea unor sancţiuni în caz de nerespectare. Prin urmare, în situaţia în care Primăria Alba Iulia, prin primarul Mircea Hava va refuza în continuare să prezinte aceste date, instanţa o poate obliga la plata amenzii în cuantum de 20% din salariul minim brut pe economie, pentru fiecare zi de întârziere, pâna la executarea integrală a obligaţiei. Mai mult decât atât, liberalii doresc obligarea la plată, cu titlu de daune morale, a sumei reprezentând contravaloarea salariului primarului Mircea Hava pentru două luni şi publicarea în două cotidiene cu acoperire locală, pe cheltuială proprie.

Reamintim că, în 14 martie, invocând accesul liber la informaţiile de interes public, Florin Roman a depus la sediul Primăriei o cerere prin care a solicitat prezentarea valorii totale a lucrărilor contractate de „Grup Corint”, a finanţărilor europene şi a finanţărilor din bugetul local şi de stat privind proiectul de reabilitare a Cetăţii Alba Carolina. În aceeaşi cerere se dorea prezentarea listelor de cantităţi de lucrări, a preţurilor de ofertă şi lucrări, a încheierii de deviz, precum şi conţinutul actualizărilor şi notelor de comandă.

Florin Roman a precizat că se simte îndreptăţit să ceară daune echivalente cu salariul primarului pe două luni şi prin urmare a informat public: „Aceşti bani intenţionez să îi donez în vederea replantării de copaci în Parcul Custozza”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax