Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sancţiuni disciplinare pentru „călăul” lui Avram Iancu: Csibi Barna riscă să fie demis din funcţie pentru că nu s-a prezentat la serviciu

Publicat

Csibi Barna, funcţionarul detaşat de la DGFP Harghita la Administraţia Financiară a Sectorului 2 din Bucureşti ar putea fi demis din funcţie, deoarece nu s-a prezentat la serviciu de la detaşarea pentru noul post. Decizia aparţine preşedintele ANAF, Sorin Blejnar care a precizat recent că urmează să sesizeze Comisia de Disciplină pentru a aplica măsurile legale ce i se cuvin.

Sorin Blejnar a mai comunicat faptul că, potrivit legii, Csibi Barna riscă diminuarea salariului, interzicerea promovării pentru o anumită perioadă, mustrare, avertisment şi chiar demiterea din funcţie. Tot preşedintele ANAF a fost cel care a decis ca, în luna martie, Csibi Barna, cel care a spânzurat un manechin cu chipul lui Avram Iancu să fie detaşat pentru şase luni în Abrud, judeţul Alba. Vestea a stârnit atunci numeroase proteste în rândul urmaşilor „crăişorului munţilor”.

Ulterior, Csibi Barna a fost transferat, la mijlocul lunii aprilie, de la Administraţia Financiară Abrud la Administraţia Financiară a Sectorului 2 din Capitală. Potrivit preşedintelui ANAF, acesta nu s-a prezentat la serviciu, de miercurea trecută.

Csibi Barna s-a aflat, în ultima lună, în concediu de odihnă. După detaşarea la Abrud, el a depus o cerere pentru acordarea concediului legal de odihnă, pe o perioadă de 21 de zile.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie si Justiţie (PICCJ) au declanşat urmărirea penală faţă de Barna, acesta fiind acuzat de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi instigare la discriminare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax