Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Victimele accidentelor rutiere nu vor mai achita taxe de timbru la valoarea despăgubirii, ci taxă fixă de 100 de lei

Publicat

Persoanele rănite în urma unui accident rutier nu vor mai achita taxe de timbru la valoarea despăgubirii, ci taxă fixă de 100 lei. Președintele României a promulgat recent Decretul privind promulgarea Legii pentru completarea art. 7 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru.

Dacă până acum victimele care aveau un număr de îngrijire medicală de până la 90 de zile erau obligate să achite o taxă judiciară de timbru la valoarea pretențiilor, pentru a obține despăgubiri de la autorul vinovat de prejudiciul cauzat, sau de la asigurătorul autorului vinovat, de la intrarea în vigoare a legii promulgate azi, acestea vor achita doar suma de 100 de lei, indiferent de valoarea pretențiilor.

Reproducem textul legii promulgate:

LEGE pentru completarea art. 7 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Articol unic. ‒ La articolul 7 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 80 din 26 iunie 2013 privind taxele judiciare de timbru, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 392 din 29 iunie 2013, cu modificările şi completările ulterioare, se introduce un nou alineat, alin. (2), cu următorul cuprins:

„(2) Acţiunile şi cererile având ca obiect despăgubiri civile pentru prejudiciile materiale şi morale decurgând din vătămări ale integrităţii fizice şi/sau psihice se taxează cu 100 lei.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax