Connect with us
Publicitate

BLAJ

Victimele tragediei din Turcia, aduse sâmbătă acasă. Vor fi depuse la capela greco-catolică din Blaj

accident

Publicat

Trupurile neînsuflețite ale celor trei membri ai familiei Ilieș, care au pierit într-un accident de circulație în urmă cu câteva zile, în timpul concediului în Turcia, vor ajunge în țară sâmbătă, 6 octombrie. Acestea vor fi depuse la capela greco-catolică din Blaj. 

UPDATE: Ambasada României la Ankara a avut în atenție cazul celor trei cetățeni români decedați în urma accidentului rutier produs în apropierea orașului Kemer, Republica Turcă, încă din momentul producerii acestuia la data de 29 septembrie, potrivit răspunuilui MAE la solicitarea Alba24.

„Misiunea diplomatică a întreprins la momentul respectiv demersurile necesare pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la identitatea și cetățenia persoanelor decedate.

De asemenea, reprezentanții misiunii diplomatice au efectuat demersuri, conform procedurilor standard, pentru identificarea și notificarea familiei cu privire la deces și la asistența consulară care poate fi acordată în acest caz, în limita competențelor legale. Reprezentanții misiunii le-au adus la cunoștință formalitățile necesare în vederea repatrierii trupurilor neînsuflețite și au menținut legătura permanentă cu aceștia și cu firma de pompe funebre.

Aceștia își cumpăraseră bilete prin agenția de turism ”Eximtur” și aveau asigurări de călătorie la Mondial Asistance, care a preluat toate formalitățile și costurile repatrierii” mai scris în răspunsul Ministerului Afacerilor Externe.

Reprezentanții ”Eximtur” au declarat pentru Alba24 că nu există probleme legate de banii necesari și nici legate de formalități.

În ultimele două zile apăruseră zvonuri cu privire la imposibilitatea repatrierii trupurilor celor trei, din cauză că nimeni din anturajul familiei nu ar fi avut acces la conturi pentru a utiliza banii în acest sens. De fapt, nici nu s-a pus problema, firma de asigurări preluând toate procedurile.

Citește și: VIDEO: TRAGEDIE! O familie foarte cunoscută din Blaj a pierit într-un accident de circulație, în Turcia. Trei persoane decedate

Reamintim că un accident teribil s-a produs sâmbără în Turcia, soldat cu moartea unei familii din Blaj. Soții Ilieș și fiica lor, fostă candidată la Primăria Blaj, Andreea Cătălina Ilieș, au decedat, iar soțul acesteia, un cetățean italian, a ajuns la spital în stare foarte gravă.

Alba24 a contactat spitalul în care se află acesta, pentru a afla starea lui de sănătate, însă deocamdată instituția nu a oferit informații.

Andreea Cătălina Ilieş avea 32 de ani şi în 2016 a candidat la funcţia de primar al municipiului Blaj, din partea PMP. Era absolventă de Filologie – Limba Germană la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi urma un master la Universitatea din Viena. Era o tânără extrem de cunoscută în comunitate şi apreciată la Blaj.

Tatăl Andreei, Dan Ioan Ilieş era de profesie medic, iar mama acesteia, Ilieş Cornelia Luminiţa, era medic primar în specialitatea planificare familială. De asemenea, Dan Ilieș a fost în urmă cu câțiva ani consilier județean.

Ce s-a întâmplat la Kemer

Cei patru membri ai familiei Ilieș au fost preluați de la aeroport, pentru a fi transportați la un hotel din Kemer. Pe drum, din cauza vitezei și a carosabilului umed (pe o ploaie torenţială) şoferul turc al microbuzului a pierdut controlul volanului, mașina a derapat, a lovit un parapet şi s-a oprit într-un copac. Andreea Cătălina şi părinţii ei au murit pe loc. Şoferul microbuzului, logodnicul Andreei şi alţi trei pasageri au fost preluaţi de ambulanţe.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax