Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Victor Negrescu: 27 de şefi de stat, 36 de delegaţii, circa 900 de jurnalişti și 100 de traducători, la summitul de la Sibiu

Publicat

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a declarat că pregătirile pentru summitul informal al șefilor de stat din Uniunea Europeană, care va avea loc anul viitor la Sibiu, intră în linie dreaptă. Una dintre cele mai importante evenimente găzduite vreodată la Sibiu, va avea loc în data de 9 mai 2019. 

Summitul dedicat viitorului Uniunii Europene și viitoarei agende strategice a liderilor pentru perioada 2019-2024 va reuni la Sibiu 27 de şefi de stat şi de guvern ai statelor membre, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt, circa 900 de jurnalişti și 100 de traducători.

„România este pregătită să organizeze, în cele mai bune condiţii, Summitul informal al șefilor de stat și de guvern din Uniunea Europeană. Guvernul României consideră Președinția Consiliului Uniunii Europene ca fiind o prioritate și depune eforturile necesare, beneficiind de sprijinul tuturor autorităţilor şi instituţiilor implicate în procesul de pregătire şi purtând un dialog continuu şi constructiv cu Secretariatul General al Consiliului, pentru ca evenimentul din 9 mai 2019 să fie unul de succes. Timp de șase luni țara noastră va fi în centrul atenției și ne dorim să profităm de această ocazie pentru a recentra viitorul Uniunii Europene pe agenda reală a cetățenilor“, a declarat Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

Informații suplimentare

România va asuma, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019, Președinția Consiliului Uniunii Europene. Acest mandat se asigură prin rotație între statele membre ale Uniunii Europene la fiecare șase luni. În timpul exercitării Președinției, România va reprezenta Consiliul Uniunii Europene în dialogul cu celelalte instituții europene, în special Comisia Europeană și Parlamentul European, lucrând de asemenea în strânsă coordonare cu Președintele Consiliului European în cadrul procesului decizional. Președinția rotativă asigură gestionarea curentă a agendei europene și prezidarea formațiunilor sectoriale ale Consiliului la toate nivelurile (ministerial, ambasadorial și tehnic), cu excepția Consiliului Afaceri Externe. Președinția trebuie să acționeze ca un mediator imparțial, concentrându-se în principal pe prezentarea de propuneri de compromis, capabile să conducă la adoptarea de poziţii comune ale statelor membre.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. M**E P5D

    luni, 17.09.2018 at 10:47

    Sustinatorul lui Medrea (bolovanul de la Electrica!!!) acest Negrescu! Alo, DNA-ul unde esti? Trafic de influenta – o expresie care nu va spune nimic?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax