Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Victor Negrescu a câștigat la „MEP Awards 2015” titlul de „Europarlamentarul anului”, la categoria Agendă Digitală

Publicat

11069505_852326471476515_8753007481016004894_n Europarlamentarul Victor Negrescu a câștigat la „MEP Awards 2015” titlul de „Europarlamentarul anului” la categoria Agendă Digitală. Organizatorii MEP Awards au anunțat miercuri seara, la Bruxelles, câștigătorii premiilor acordate parlamentarilor europeni pentru activitatea depusă în anul 2015, în 17 domenii de activitate. Printre premiați s-au aflat și europarlamentarii români Adina Vălean (PNL) la categoria Energie și Victor Negrescu (PSD) la Agendă Digitală.

„Sunt foarte mândru că am obţinut acest premiu, ese o confirmare a faptului că un tânăr poate să reuşească în politică, un tânăr din România poate să se facă remarcat şi să influenţeze cea ce se întâmplă în Parlamentul European. Subiectul Agendei Digitate pentru care am primit acest premiu este legat de tot ce înseamnă inovaţie, de tot ce înseamnă internet, de tot ce înseamnă industria aceasta atât în România cât şi în Uniunea Europeană.

Avem trei subiecte importante. Primul subiect se referă la liberalizarea pieţei, înseamnă practic o corelare a tot ce înseamnă pieţe în fiecare stat european astfel încât să existe competiţie şi o reducere a costurilor. Spre exemplu reducerea tarifelor de roaming reprezintă oprioritate a agendei digitate. Un al doilea obiectiv se referă la educaţie unde există un depers al PE pentru derulaea unor programe care vor fi finanţate formările în domeniul digital şi mai ales formări de noi tipuri care în prezent nu sunt prevăzute.Al treila obiectiv se referă la tot ce înseamnă accesul egal la internet, adică accesul pentru cei din mediul rural, accesul pentru cei care vin din categorii defavorizate şi accesul pentru cei care nu îşi permit acum aceste servicii legate de digital. Aceste trei obiective reprezintă cheia viitoarei Agende Digitale. Eu sunt şi promotorul unui obiectiv specific pentru Parlamentul European, crearea pentru prima dată în PE a unei comisii speciale pentru aenda digitală şi internet, lucru care nu există în prezent”, a declarat Victor Negrescu.

Pe lista scurtă a premiilor MEP Awards din acest an au fost și patru europarlamentari români, trei social democraţi şi un liberal: Daciana Sârbu (PSD) – Secţiunea Sănătate, Viorica Dăncilă (PSD) – Secţiunea Agricultură, Victor Negrescu (PSD) – Secţiunea Agenda Digitală, precum şi Adina Vălean (PNL) – Secţiunea Energie.

În urma galei de miercuri seara de la Bruxelles, Victor Negrescu și Adina Vălean au câștigat, titlul de „Europarlamentarul anului” la categoria Agendă Digitală și Energie în cadrul MEP Awards 2015.

„Am lucrat foarte mult pentru acest domneiu pentru că eu cred că România trebuie să fie unul dintre jucătorii în energie pe piaţa europeană. Pentru a reuşi acest lucru trebuie ca toată politica Europeană să se îndrepte către un continent perfect interconectat î ceeea ce înseamnă infrastructură cu mai multe puncte de intrare astfel încât într-o adevărată piaţă comună europeană România care reprezintă un posibil pilon să poată să joace rolul ei economic.

Au fost foarte multe rapoarte la care am lucrat în Parlament de când sunt e Energie, la siguranţa aprovizionării cu gaze, facilitarea de conectare europeană care arată cum trebuie finananţată infrastructura pentru energie şi telecomunicaţii, au fost foarte multe lucruri. Sigur că Energia este domeniu mai tehnic mai puţin cunoscut publicului larg dar este un domeniu foarte important atât pentru industrie cât şi pentru cetăţeni pentru că toţi dorim să avem o energie sigură şi ieftină”, a declarat Adina Vălean.

MEP Awards este cea mai importantă competiţie prin care este premiată activitatea europarlamentarilor, fiind organizată de publicaţia „The Parliament Magazine” cu sprijinul Parlamentului European.

Regulamentul competiţiei a presupus selectarea şi includerea pe o listă scurtă a eurodeputaţilor cu cea mai bună activitate în diferite domenii, iar ulterior au fost votaţi de restul membrilor Parlamentului European. În acest an și România s-a aflat printre ţările cu cele mai multe nominalizări la MEP Awards.

Corespondența de la Bruxelles de Dan Lungu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax