Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Victor Negrescu a discutat cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Marea Britanie despre Brexit

Publicat

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, s-a întâlnit, pe 3 și 4 noiembrie, cu reprezentanții comunității românești din Marea Britanie. Acțiunea face parte din cadrul amplei campanii de consultări publice „România în contextul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană“, în cadrul căreia sunt supuse discuţiei axele strategice de acțiune ale Guvernului României în contextul Brexit. Documentul vizează asigurarea unui cadru de referinţă care să permită abordarea coordonată, la nivel guvernamental, a aspectelor complexe generate de procesul Brexit, marcând liniile generale ale abordării României şi permiţând, totodată, o flexibilitate de natură să acomodeze evoluţiile inerente unui proces de negociere dinamic şi impredictibil.

„Cetăţenii români din Marea Britanie reprezintă o comunitate europeană foarte importantă, a treia ca mărime după cea poloneză şi cea irlandeză, fiind în general bine integrată în societatea britanică și contribuind la bunăstarea acesteia. Sunt unul dintre acei români care au trăit mulți ani peste hotare și, în calitate mea de ministru delegat pentru Afaceri Europene, consider că e important ca vocea românilor din Marea Britanie să fie auzită la București. Românii care se află astăzi în Marea Britanie trebuie să știe că statul român va depune toate eforturile necesare pentru ca drepturile și interesele lor să fie menținute și protejate. Împreună cu celelalte state membre, susținem respectarea în negocieri a doua principii fundamentale: solidaritatea şi reciprocitatea. Potrivit acestora, garantarea de către Uniunea Europeană a drepturilor cetăţenilor britanici, după încheierea procesului Brexit, trebuie să fie similară garanțiilor pe care le acordă Marea Britanie cetăţenilor europeni. Autoritățile române sunt în măsură să facă față oricăror situații generate de Brexit. România va fi pregătită, pe tot parcursul procesului, să informeze, să îndrume și să sprijine cetățenii și companiile românești“, a declarat Victor Negrescu. 

Programul vizitei a inclus, pe lângă sesiunea de informare pentru comunitatea românească, desfăşurată la Brent – Londra, discuţii cu liderii Consiliului Local Brent, dar şi participarea ministrului delegat la conferința studenților, profesorilor și cercetătorilor români din Marea Britanie. 

Printre liderii comunităţii româneşti din Londra care au participat la întâlnirea cu Victor Negrescu s-a numărat şi albaiulianca Cristina Irimie. Ea a ajuns în Marea Britanie pe când avea 16 ani, cu o bursă, iar în prezent conduce o firmă specializată în recrutarea şi plasarea personalului românesc în Marea Britanie şi în alte ţări europene. „M-am bucurat să constat că există multe poveşti de succes în rândul reprezentanţilor judeţului Alba care trăiesc, muncesc şi studiază în Marea Britanie“, a subliniat Victor Negrescu. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax