Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Victor Negrescu: Extrema dreaptă nu are nici un fel de influență în Parlamentul European. O dovedește votul de astăzi

Publicat

Votul de astăzi dovedeşte că extrema dreaptă din Parlamentul European nu are de fapt nici un fel de influenţă şi acele scandaluri provocate în timpul şedinţei au generat acest vot consistent pentru Ursula von der Leyen, a declarat eurodeputatul Victor Negrescu (S&D), după realegerea acesteia în fruntea Comisiei Europene, pentru încă un mandat de cinci ani.

”Este evident că Ursula von der Leyen nu va avea un mandat simplu. De altfel, noi am avut solicitări foarte clare cu privire la modul în care trebuie să se comporte Comisia Europeană în următorii cinci ani.

În ceea ce priveşte România, aţi văzut că, la solicitarea noastră, avem înscris în viziunea Ursulei von der Leyen acest sprijin total pentru aderarea României la spaţiul Schengen.

De asemenea, avem şi celelalte două două componente, menţionate chiar în intervenţia din Parlamentul European: sprijin mai mare pentru fermieri şi componenta economică, care este crucială pentru viitorul Europei”, a afirmat Victor Negrescu într-o declaraţie pentru mai mulţi jurnalişti români.

Referitor la viitorul post de comisar european din partea României, el a reafirmat că premierul Marcel Ciolacu a discutat cu preşedinta Comisiei Europene încă înainte de votul din PE de joi, transmite Agerpres.

”Mă aştept ca în cursul săptămânii următoare să existe o nouă conversaţie, fie telefonică, fie chiar o întâlnire în care să discutăm în amănunt aceste aspecte.

Cândva în cursul lunii august vom şti, cel mai probabil, şi portofoliul alocat României”, a adăugat eurodeputatul social-democrat. Acesta a amintit că România intenţionează să gestioneze un portofoliu economic.

Parlamentul European a votat joi în favoarea propunerii ca Ursula von der Leyen să fie preşedintele Comisiei Europene pentru încă un mandat de cinci ani.

Politiciana germană a obţinut 401 voturi, în urma unei proceduri cu vot secret.

Împotriva unui nou mandat al Ursulei von der Leyen la conducerea executivului comunitar au votat 284 eurodeputaţi. Au existat 15 abţineri şi şapte voturi nule.

Majoritatea calificată a fost de 360 de voturi, nu 361 cum a fost anunţat iniţial, cifra bazată pe totalul mandatelor.

Spania a notificat Parlamentul European cu un eurodeputat mai puţin, aşadar componenţa PE din ziua votului este de 719 eurodeputaţi (jumătate plus unu din acest număr, cu rotunjire în sus, este 360).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate