Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Victor Ponta a anunțat posibile concedieri în sectorul bugetar și reducerea cu 9% a TVA-ului la pâine

Publicat

foto: arhiva

Premierul Victor Ponta are în vedere reducerea cheltuielilor de personal prin diminuarea numărului de posturi ocupate inutil la nivelul instituțiilor. Acesta a declarat recent că, pentru a putea angaja absolvenți, nu trebuie neapărat tăiate salariile, ci analizată situația posturilor și a cheltuielilor cu deplasările în străinătate. Ponta a vorbit și despre o reducere experimentală la 9% a TVA la pâine din a doua jumătate a anului.

Întrebat de unde vede ca fiind tăiat acel procent de 15%, Ponta a răspuns: „Din cheltuieli de personal, fie din posturi, fie din cheltuielile de orice alt tip pe care fiecare ministru și fiecare șef de autoritate le poate găsi. Nu se taie salarii sau, oricum, nu umblăm la spitale, la școli, pentru că vorbim de autoritatea centrală, ministere, autorități, agenții și oficiale teritoriale deconcentrate ale acestor autorități centrale”.

O reducere experimentală la 9% a TVA la pâine ar putea avea loc în a doua jumătate a anului, iar, dacă rezultatele vor fi favorabile, taxa pe valoare adăugată ar putea fi diminuată și la fructe, legume sau carne, a anunțat, duminică seara, premierul Victor Ponta.

„Sunt foarte hotărât la următoarea întâlnire pe care o avem cu cei de la FMI, de altfel am discutat în ianuarie și ne vedem din nou în mai – pentru că ei au spus: „dacă reduceţi TVA la diverse produse alimentare, în realitate nu o să aveți niciun efect pozitiv, ci doar o sa crească” – și atunci pentru a doua jumătate a anului, de la 1 iulie până la 31 decembrie, vreau să facem un experiment la pâine.

TVA la pâine să îl reducem la 9% pe tot lanțul de producție. Și, dacă până la sfârșitul anului, se arată că ceea ce spun eu, ca de fapt în felul acesta o sa oprim evaziunea fiscală și cu 9% o să încasăm mai mulți bani decât cu 24% și cu evaziune, atunci ne permitem mai departe, pentru fructe, legume, pentru produse bio, carne”, a spus premierul, la Antena 3.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. john

    marți, 12.03.2013 at 08:41

    Cind renunta la titlu luat prin „plagiat
    Cind renunta la titlu luat prin HOTIE,[PLAGIAT]mai are credibilitate,pina atunci tot ce scrieti despre el consideram ca -i praf in ochi.

  2. john the sailorman

    marți, 12.03.2013 at 14:03

    S-a trezit john basistul din betie…..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax