Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Victor Ponta a evaluat şansele PSD la Alba Iulia

Publicat

Preşedintele PSD, Victor Ponta, s-a aflat, joi, la Alba Iulia, pentru o întâlnire cu liderii organizaţiei locale a partidului. Acesta le-a cerut social-democraţilor să se concentreze pe activităţile de partid, mai ales că, de anul viitor, începe precampania electorală pentru alegerile locale din 2012. La ultimele alegeri locale, PSD Alba a câştigat doar 6 primării, iar, la alegerile parţiale din acest an, şi-a mai adjudecat două localităţi.

Ponta a mai recunoscut faptul că, după congresul din februarie al partidului, organizaţiile din Transilvania nu au primit funcţii în structurile de conducere ale PSD. Acest lucru va fi discutat pe larg la întâlnirea de săptămâna viitoare dintre Victor Ponta şi liderii filialelor din Ardeal.

Totodată, preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a afirmat, joi, că organizaţia PSD Alba a trecut cu bine de evaluările interne efectuate de la centru, recent, în privinţa filialei.

Ponta s-a aflat la Alba Iulia pentru câteva ore, după ce a participat la o întâlnire similară cu reprezentanţii PSD Cluj şi urmând să ajungă la Sibiu.

Ponta nu exclude acceptarea în PSD a politicienilor Călin Potor şi Mugurel Sârbu

Referitor la situaţia unor politicieni locali, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că apreciază faptul că deputatul independent de Alba, Călin Potor, a votat moţiunea de cenzură. Totodată, liderul social-democrat apreciază şi popularitatea de care se bucură în rândul locuitorilor din Sebeş a primarului democrat-liberal Mugurel Sârbu. Ambii politicieni ar trebui să se decidă în privinţa viitorului politic, fiind în conflicte cu PD-L. [media id=86 width=320 height=240]

Totuşi, Ponta a spus ca aceştia trebuie să-şi anunţe intenţia de a intra în PSD, după care organizaţia judeţeană va lua decizia dacă îi va primi. „Pe domnul Potor îl apreciez, pentru că a votat moţiunea de cenzură, ceea ce este foarte bine. Dacă vrea să vină la PSD sau dacă vrea să rămână independent este o decizie a domniei sale, nu a noastră. Totuşi, faptul că a votat moţiunea de cenzură este un gest pe care l-am apreciat şi la domnul Potor şi la ceilalţi care au avut acest curaj să iasă din turma aia care stătea acolo lipită în bănci „, a declarat liderul PSD. Acesta a precizat că nu a discutat cu Călin Potor, nici înainte de moţiunea de cenzură, nici după.

Preşedintele PSD a declarat că partidul nu este dispus să primească orice primar sau membru PD-L în organizaţie. “Nu se pune problema că luăm pe oricine. Se pune problema că orice fel de persoană, orice fel de om politic, care vrea să vină alături de noi va veni dacă organizaţia locală consideră că este o persoană care poate să se încadreze în standardele pe care noi le impunem.
Cu domnul Mugurel Sârbu am avut o relaţie mai mult decât civilizată, în perioada în care era la noi membru. Dacă se va întoarce sau nu la noi, nu pot să vă spun, asta va decide el. Faptul că este votat de locuitorii din Sebeş este un argument important. Ştiu că a fost votat şi când era la PSD şi când era la PD-L. Înseamnă că acolo oamenii îl apreciază pe om şi nu neaparat partidul din care face parte”, a mai declarat acesta.

Victor Ponta vrea Legea Educaţiei pentru elevi, nu pentru politicieni

Legea Educaţiei trebuie să-i ajute pe elevi şi studenţi în următorii 10-15 ani, a declarat Victor Ponta, joi, la Alba Iulia. “Este o şansă extraordinară, după un an distrugător de război între Putere şi Opoziţie, să reuşim, săptămâna viitoare, să facem o lege a educaţiei care să nu ajute nici pe domnul Boc, nici pe domnul Marko Bela, nici pe domnul Antonescu, nici pe mine, ci care să-i ajute pe cei care vor învăţa în această ţară, în următorii 10-15 ani. Asta înseamnă că trebuie să facem o lege care trebuie să-i ajute pe elevi şi pe studenţi, nu pe politicieni. Trebuie să facem o şcoală depolitizată”, a declarat liderul PSD. Victor Ponta a susţinut că suntem condamnaţi la moarte, ca ţară, dacă nu investim în sănătate şi educaţie, obiectiv la care ar trebui să lucreze toate partidele.

“Incepând de săptămâna viitoare, trebuie să facem noul proiect pentru educatie şi cred că proiectul acesta nu trebuie să fie doar al PSD-ului sau doar al PD-L-ului sau UDMR-ului, PNL-ului. Dacă vrem să dureze ceea ce facem săptămâna viitoare, ar trebui să fie un consens pentru prima dată după un an de zile, pe o temă importantă între toate forţele politice, ca să fim siguri că nu vine următorul guvern şi începe să schimbe iarăşi legea”, a spus acesta.

[media id=87 width=320 height=240]

[media id=88 width=320 height=240]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pățitul

    luni, 08.11.2010 at 15:30

    Oameni buni, la PSD e riscant. Standardele le stabilesc cei mai valorosi politicieni ai Presedintelui: Utu Petrascu, Daramus, Dehelean, Jidveian si nu sunt ”standarde” pasnice. Se aplica la simtirea imediata a DR . I. Dirzu la orice individ care indrazneste sa aduca voturi peste valoarea organizatiei. E afectata integritatea fizica, sociala. Se pot inregistra socuri…Precautie maxima!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax