Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Victor Ponta, AVERTISMENT cu privire la soarta Cupru Min Abrud: ”Se va vinde fără licitație, în mod netransparent”

ponta

Publicat

Fostul prim-ministru al României, Victor Ponta a avertizat cu privire la ce se va întâmpla cu firma Cupru Min SA Abrud, după ce va fi preluată la Fondul Suveran de Investiții. Acesta a declarat pentru Alba24 că soarta societății va trece în mâini private, departe de orice posibilitate de control, urmând să fie vândută în mod netransparent. ”Se poate vinde fără nici o licitație pentru că nu există o condiție de transparență” a spus Victor Ponta.

Acesta a avertizat că prin mutarea deciziei la un nivel opac, nimeni nu va mai avea vreun cuvânt de spus, nici măcar sindicatele. ”Acum se mai poate discuta cu prefectul, cu guvernul, după aceea nu”, a adăugat fostul prim-ministru.

Victor Ponta a confirmat și că profitul, provizioanele și toate fondurile uneia dintre puținele companii românești care nu sunt pe pierdere vor fi preluate la Fondul Suveran. În cazul Cupru Min, rezervele financiare ating aproximativ 17 milioane de lei, au declarat surse din cadrul companiei, care vor merge, în final, tot la Fondul Suveran de Investiții.

Fostul prim-ministru a adăugat și că situația este una la nivel național și că înființarea Fondului Suveran de Investiții este o modalitate de a trece importante active economice deținute de stat în mâini private, departe de orice control.

”Acţiunile Statului Român la Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Aeroportul Otopeni, Portul Constanța, Salrom, Transgaz, Romgaz, Transelectrica, Electrica, Oil Terminal, Antibiotice Iaşi etc – în valoare de peste 10 miliarde de euro sunt scoase de la Guvernul României şi trecute într-un Fond administrat total netransparent şi necontrolat timp de 6 ani de către oamenii puşi de Dragnea (prima propunere de Preşedinte al Fondului a fost Darius Vâlcov). Acest Fond nu mai trebuie să respecte legile în vigoare  privind administrarea societăţilor cu capital de stat, nu mai este supus controlului Guvernului sau Curţii de Conturi, poate vinde acţiuni şi active fără să respecte Legea Privatizării şi nu va face listări la bursa care presupun transparenţă. Practic toate companiile Statului Român vor fi administrate privat de către nişte oameni ai lui Dragnea – până când vor fi vândute bucată cu bucată către “băieţii deştepţi” din Israel şi Rusia cu care a vorbit Dragnea.

Este datoria mea de înalt funcţionar al Statului, fost Prim Ministru, deputat de a vă atrage atenţia asupra acestui fapt de o gravitate fără precedent!”, a scris acesta pe contul său de facebook, cu privire la subiect.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate