Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ECONOMIE

Victor Ponta, AVERTISMENT cu privire la soarta Cupru Min Abrud: ”Se va vinde fără licitație, în mod netransparent”

Publicat

ponta

Fostul prim-ministru al României, Victor Ponta a avertizat cu privire la ce se va întâmpla cu firma Cupru Min SA Abrud, după ce va fi preluată la Fondul Suveran de Investiții. Acesta a declarat pentru Alba24 că soarta societății va trece în mâini private, departe de orice posibilitate de control, urmând să fie vândută în mod netransparent. ”Se poate vinde fără nici o licitație pentru că nu există o condiție de transparență” a spus Victor Ponta.

Acesta a avertizat că prin mutarea deciziei la un nivel opac, nimeni nu va mai avea vreun cuvânt de spus, nici măcar sindicatele. ”Acum se mai poate discuta cu prefectul, cu guvernul, după aceea nu”, a adăugat fostul prim-ministru.

Victor Ponta a confirmat și că profitul, provizioanele și toate fondurile uneia dintre puținele companii românești care nu sunt pe pierdere vor fi preluate la Fondul Suveran. În cazul Cupru Min, rezervele financiare ating aproximativ 17 milioane de lei, au declarat surse din cadrul companiei, care vor merge, în final, tot la Fondul Suveran de Investiții.

Fostul prim-ministru a adăugat și că situația este una la nivel național și că înființarea Fondului Suveran de Investiții este o modalitate de a trece importante active economice deținute de stat în mâini private, departe de orice control.

”Acţiunile Statului Român la Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Aeroportul Otopeni, Portul Constanța, Salrom, Transgaz, Romgaz, Transelectrica, Electrica, Oil Terminal, Antibiotice Iaşi etc – în valoare de peste 10 miliarde de euro sunt scoase de la Guvernul României şi trecute într-un Fond administrat total netransparent şi necontrolat timp de 6 ani de către oamenii puşi de Dragnea (prima propunere de Preşedinte al Fondului a fost Darius Vâlcov). Acest Fond nu mai trebuie să respecte legile în vigoare  privind administrarea societăţilor cu capital de stat, nu mai este supus controlului Guvernului sau Curţii de Conturi, poate vinde acţiuni şi active fără să respecte Legea Privatizării şi nu va face listări la bursa care presupun transparenţă. Practic toate companiile Statului Român vor fi administrate privat de către nişte oameni ai lui Dragnea – până când vor fi vândute bucată cu bucată către “băieţii deştepţi” din Israel şi Rusia cu care a vorbit Dragnea.

Este datoria mea de înalt funcţionar al Statului, fost Prim Ministru, deputat de a vă atrage atenţia asupra acestui fapt de o gravitate fără precedent!”, a scris acesta pe contul său de facebook, cu privire la subiect.

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA: Sediul ISU Alba, iluminat în culorile drapelului național

Publicat

isu

Sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a devenit tricolor, de vineri seară, grație unei instalații de iluminat. Culorile sunt cele ale steagului României, a transmis un cititor Alba24. ”Sediul pompierilor din Alba, la ceas de seară. Așa ar trebui să fie sediile tuturor autorităților publice de la noi în oraș. Cred că oferă prestanță instituțională, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Protest inedit al USR PLUS Alba, la finalul campaniei electorale, pe drumul dintre Alba Iulia și Sebeș

Publicat

p

Mai mulți membri și simpatizanți din USR și PLUS au încheiat campania electorală printr-un marș de la Alba Iulia la Sebeș. Inițiativa a avut ca scop mobilizarea electoratului să meargă la vot, dar și un protest la adresa actualei guvernări, care trebuia să finalizeze în 2017 tronsonul de autostradă de la Alba Iulia la Sebeș, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO UPDATE: INCENDIU la o staţie de asfalt din Drâmbar, lângă Alba Iulia. A luat foc ghereta paznicului unităţii

Publicat

Pompierii din Alba Iulia au fost chemaţi să intervină, vineri seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o staţie de asfalt din Drâmbar, lângă Alba Iulia. Din primele date, a fost cuprinsă de flăcări ghereta de aproximativ 2 mp, folosită de paznicul unităţii. În apropiere se află un rezervor de motorină, însă potrivit ISU Alba […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ionuț Zincă și Tamas Bogya, de la CS Unirea Alba Iulia, în loturile naționale de seniori la Orientare

Publicat

CS Unirea Alba Iulia

Ionuţ și Tamas Bogya, de la CS Unirea Alba Iulia au fost incluşi în loturile naționale de seniori la Orientare, în urma ultimelor competiţii, ce au contat ca etape de selecție. Ionuţ Zincă este pe primul loc al ierarhiei și Tamas Bogya este pe locul 4. Pe pozițiile 2 și 3 se regăsesc sportivii Roman […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate