Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ECONOMIE

Victor Ponta, AVERTISMENT cu privire la soarta Cupru Min Abrud: ”Se va vinde fără licitație, în mod netransparent”

Publicat

ponta

Fostul prim-ministru al României, Victor Ponta a avertizat cu privire la ce se va întâmpla cu firma Cupru Min SA Abrud, după ce va fi preluată la Fondul Suveran de Investiții. Acesta a declarat pentru Alba24 că soarta societății va trece în mâini private, departe de orice posibilitate de control, urmând să fie vândută în mod netransparent. ”Se poate vinde fără nici o licitație pentru că nu există o condiție de transparență” a spus Victor Ponta.

Acesta a avertizat că prin mutarea deciziei la un nivel opac, nimeni nu va mai avea vreun cuvânt de spus, nici măcar sindicatele. ”Acum se mai poate discuta cu prefectul, cu guvernul, după aceea nu”, a adăugat fostul prim-ministru.

Victor Ponta a confirmat și că profitul, provizioanele și toate fondurile uneia dintre puținele companii românești care nu sunt pe pierdere vor fi preluate la Fondul Suveran. În cazul Cupru Min, rezervele financiare ating aproximativ 17 milioane de lei, au declarat surse din cadrul companiei, care vor merge, în final, tot la Fondul Suveran de Investiții.

Fostul prim-ministru a adăugat și că situația este una la nivel național și că înființarea Fondului Suveran de Investiții este o modalitate de a trece importante active economice deținute de stat în mâini private, departe de orice control.

”Acţiunile Statului Român la Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Aeroportul Otopeni, Portul Constanța, Salrom, Transgaz, Romgaz, Transelectrica, Electrica, Oil Terminal, Antibiotice Iaşi etc – în valoare de peste 10 miliarde de euro sunt scoase de la Guvernul României şi trecute într-un Fond administrat total netransparent şi necontrolat timp de 6 ani de către oamenii puşi de Dragnea (prima propunere de Preşedinte al Fondului a fost Darius Vâlcov). Acest Fond nu mai trebuie să respecte legile în vigoare  privind administrarea societăţilor cu capital de stat, nu mai este supus controlului Guvernului sau Curţii de Conturi, poate vinde acţiuni şi active fără să respecte Legea Privatizării şi nu va face listări la bursa care presupun transparenţă. Practic toate companiile Statului Român vor fi administrate privat de către nişte oameni ai lui Dragnea – până când vor fi vândute bucată cu bucată către “băieţii deştepţi” din Israel şi Rusia cu care a vorbit Dragnea.

Este datoria mea de înalt funcţionar al Statului, fost Prim Ministru, deputat de a vă atrage atenţia asupra acestui fapt de o gravitate fără precedent!”, a scris acesta pe contul său de facebook, cu privire la subiect.

 

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate

EVENIMENT

COD GALBEN de fenomene METEO PERICULOASE. Cetățenii sunt sfătuiți să se adăpostească

Publicat

vant

Un COD GALBEN de fenomene meteo periculoase a fost emis în această seară de meteorologi. Se anunță viscol și intensificări ale vântului care vor atinge 55-65 de km/h. Atenționarea este valabilă între orele 23.00- 05.00. Cetățenii sunt atenționați că urmează o perioadă de vreme severe și li se recomandă: – Recomandăm conducătorilor auto să se […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO Ninsoare și viscol pe Autostrada Sibiu-Sebeș. Drumarii intervin cu utilajele pentru curățarea zăpezii de pe șosea

Publicat

drumari

A început să ningă în mai multe regiuni din România, iar drumarii au fost deja nevoiți să întervină pe mai multe drumuri naționale și chiar pe autostrăzi. Ninsoarea și vântul puternic au ajuns acum și pe autostrada A1 Sibiu – Sebeș. ”Ninsoarea puternică de la Brasov s-a mutat acum pe Sibiu” a anunțat purtătorul de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ordinul care reglementează taxa impusă băncilor și impozitarea veniturilor din jocuri de noroc, publicat de ANAF

Publicat

ANAF a publicat Ordinul care reglementează declararea noilor taxe introduse de OUG nr. 114/2018, respectiv taxa pe activele financiare datorate de instituțiile bancare și taxa pe veniturile din jocuri de noroc organizate online. Prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr.114 din 28 decembrie 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Bani de la stat pentru alegeri: Dacă va candida, Mircea Hava va putea cheltui 1,5 milioane de lei la europarlamentare

Publicat

colaj europarlamentare

Printr-o ordonanță de urgență, Guvernul României, a decis că banii primiți drept subvenții de către partidele poltitice pot fi folosiți în campaniile electorale. Cum românii sunt așteptați la urne de două ori în 2019, pentru europarlamentare și la sfârșit de an pentru alegerea președintelui, la ”umbra” conflictelor din justiție, OUG-ul a trecut fără a face […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate