Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Victor Ponta: CCR îl scapă miercuri pe Dragnea. Efectul: 350 de dosare redeschise, peste 1.000 de inculpați beneficiază

Publicat

doua

Președintele Pro România, Victor Ponta a declarat duminică, într-o conferință de presă, că CCR ”îi va rezolva problema lui Dragnea pe 10 aprilie”, adică va cere rejudecarea tuturor proceselor judecate de completurile de trei judecători de la Înalta Curte în ultimii ani.

Ponta a mai spus că sesizarea depusă de Florin Iordache la Curtea Constituțională a fost scrisă de un judecător CCR: ”Doar nu a scris Iordache sesizarea, a scris-o un judecător de la CCR și a semnat-o Iordache”.

Ponta a spus că efectul unei asemenea decizii va fi redeschiderea a 350 de dosare deja judecate, iar peste 1.000 de inculpați vor scăpa de decizii.

El a mai spus că dacă CCR va accepta sesizarea făcută de Florin Iordache în numele lui Liviu Dragnea ”cei care au fost deja condamnați și au executat deja pedeapsa, vor da în judecată statul român și vor câștiga, conform practicii CEDO”.

”Mă așteptam ca dl Iohannis să facă această prezentare, poate chiar să meargă la ședința CCR pe 10 și să-i convingă despre efectele cererii lui Dragnea făcută de Iordache”, a mai spus Ponta, care a adăugat că temele propuse de președintele Klaus Iohannis pentru referendumul naţional din 26 mai sunt defazate ca timp.

„Referitor la întrebările de la referendum, nu înţeleg utilitatea lor (a întrebărilor-n.red), cred că sunt defazate ca timp. Amnistie şi graţiere nu s-a mai pus problema, cred că, demult. Cred că a fost o simplă păcăleală pe care domnul Dragnea a folosit-o pentru ‘Mitralieră’, pentru Codrin, pentru cei pe care dorea să-i păcălească, pentru oamenii de afaceri care l-au sprijinit în campanie, pentru patronii de presă care au probleme. Niciodată Dragnea de la OUG 13 care se referea doar la el şi până azi nu a vrut să le rezolve şi altora problema pentru că altfel îşi pierde instrumentele prin care controlează oamenii din partid, din business şi din media”, a spus Ponta citat de Agerpres.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax