Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Victor Ponta: Cota unică va rămâne la nivelul de 16% în cei patru ani de guvernare USL

Publicat

Premierul Victor Ponta a anunţat, la Berlin, că va fi menţinută cota unică de 16% pe parcursul celor patru ani de guvernare USL, pentru a garanta stabilitatea şi predictibilitatea sistemului fiscal românesc.

„Vom menţine sistemul fiscal cât mai stabil şi predictibil posibil. Cota unică de 16% – o să fiu foarte sincer spunându-vă că eu şi alţi social-democraţi am propus să o schimbăm, dar din cauza influenţei pozitive a partenerilor noştri liberali de coaliţie am decis să păstrăm cota unică şi o vom menţine în mandatul de patru ani. Este o garanţie a stabilităţii legislaţiei noastre fiscale”, a spus Ponta, în conferinţa organizată la sediul Deutsche Bank.

Programul de guvernare al USL pentru perioada 2013-2016 prevede menţinerea plafonului maximal de impozitare de 16% şi introducerea, pe parcursul mandatului, a unui impozit diferenţiat pe venitul salarial cu deductibilităţi fiscale, respectiv prin cote de 8%, 12% şi 16%, stabilite pe grile de venit.

În discursul susţinut în faţa oamenilor de afaceri germani, Ponta a arătat că România s-a confruntat, începând cu 2009, cu o criză economică şi socială, iar anul trecut a trecut printr-o criză politică, dar că autorităţile sunt hotărâte să asigure în prezent stabilitate şi predictibilitate.

Ponta a admis însă că există în continuare probleme de infrastructură, dar a asigurat că, până la sfârşitul acestei luni, va fi promovată în Parlament o nouă lege privind parteneriatul public-privat care va rezolva şi această situaţie.

Sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax