Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Victor Ponta, despre funcţia de preşedinte PSD de la Congresul din toamnă: Nu mai candidez în acest an, îl susţin pe Liviu Dragnea

Publicat

victor ponta Premierul Victor Ponta a afirmat, luni, că nu va mai candida la preşedinţia PSD, la Congresul partidului din toamnă. În schimb, îl va susţine pe Liviu Dragnea pentru funcţie.

De asemenea, susţine că nu a fost deranjat de declarațiile președintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea, și de faptul că acesta i-a chemat la partid pe miniștrii PSD.

Potrivit lui Ponta, Liviu Dragnea “este foarte bun pentru funcţia asta, eu am responsabilitatea guvernării”.

De asemenea, Ponta a spus că nu mai candidează în acest an: “Că n-o să mai candidez niciodată? Nu pot să vă spun aşa ceva, politica e un sport de lungă durată”, consideră premierul.

„Toate discuțiile și toate declarațiile domnului Dragnea legate de Guvern au fost stabilite împreună cu mine. Și acum, în vacanță, ne-am auzit în fiecare zi. Toate lucrurile pe care le-a declarat Liviu Dragnea au fost stabilite împreună cu mine. Eu sunt cel care ca președinte am introdus în Statutul PSD faptul că miniștrii PSD trebuie să participe la Biroul Permanent Național, pentru că au un suport politic, ei nu au doar suportul meu și n-au venit cu funcția de acasă. E un lucru absolut normal, începând cu toate democrațiile europene. Miniștrii sunt politici”, a spus prim-ministrul, la România TV.

Întrebat dacă nu se teme de faptul că Liviu Dragnea îl „va vinde la schimb cu achitarea sa”, Ponta a răspuns că nu.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că nu intenționează să demisioneze și că va rămâne în funcția de prim-ministru câtă vreme are susținere politică.

Întrebat, la România TV, dacă va demisiona din funcție, așa cum au existat zvonuri în ultima perioadă, Ponta a răspuns: „Nu. Mai e puțin până în decembrie 2016. (…) Am avut o discuție foarte clară în Comitetul Executiv al PSD și cu partenerii mei de alianță — dl Oprea, dl Tăriceanu și dl Constantin — înainte să plec în concediu. (…) În cazul meu demisia nu e doar o chestie personală, m-am supărat eu și am plecat. Dacă mă întrebați, da, aș fi vrut să plec atunci în anumite condiții. În cazul meu, este vorba de faptul că funcția pe care o ocup nu am moștenit-o eu din familie sau de undeva pe persoană fizică, ci pentru că vreo cinci milioane de oameni au votat cu USL și programul USL din 2012 și majoritatea parlamentară PSD-UNPR-ALDE și minoritățile naționale m-au sprijinit în această perioadă”.

Premierul a adăugat însă că va pleca din funcția de prim-ministru dacă nu va mai avea sprijin politic. „Evident că plec din funcția de prim-ministru, nu am cum să rămân dacă nu sunt susținut de coaliția de guvernare”, a spus Ponta, care a susținut că există presiuni asupra sa pentru a demisiona încă din prima zi de mandat.

surse: agerpres, România TV

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax