Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Victor Ponta: „Eu vreau cât mai puţină putere la Bucureşti cât mai multă autonomie locală”

Publicat

Prezent, miercuri, la o dezbatere privind teme de actualitate ale administrației publice, desfăşurată la MAI, premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul trebuie să dea mai multă autonomie în decizii administraţiilor locale.

În opinia premierului, „cât mai multe din lucrurile de zi cu zi trebuie să le facă autorităţile locale, iar Guvernul central, aşa cum se întâmplă într-o administraţie modernă, trebuie să rămână cu reglementarea şi cu controlul”. Astfel, administraţiile locale ar decide modalitatea în care împart alocările bugetare.

Executivul nu ar mai trebui să adune toate resursele, generând birocraţie, corupţie şi control politic, a mai spus Victor Ponta: „În mod politic, s-a instituit acest sistem în care fiecare primar era un cerşetor care venea la uşa fiecărui ministru să-i dea ceva. Era umilitor şi incorect, pentru că primarii sunt, până la urmă, cei care au vot direct şi au cea mai mare încredere a oamenilor. Aşa încât nu vreau să mai perpetuăm acest sistem. Era sistemul prin care primarii veneau de la PSD la PDL ca să primească nişte bani”.

„Orice ban pe plan local se împărţea de către şeful Direcţiei Finanţelor Publice. Or, de asta eu nu am nevoie, eu nu vreau să strâng cât mai multă putere la Bucureşti, eu vreau cât mai puţină putere la Bucureşti şi cât mai multă autonomie locală”, a precizat Ponta.

Întâlnirea de lucru de la MAI “Dezbateri privind teme de actualitate ale administrației publice locale”, s-a desfăşurat miercuri, de la ora 13.00, la sediul Ministerului Administrației și Internelor. Au participat premierul Victor Ponta, ministrul Administrației și Internelor, Mircea Dușa, ministrul delegat pentru Administrație, Radu Stroe, viceprim-ministrul, ministrul Finanțelor Publice, Florin Georgescu și cei 41 de președinți ai Consiliilor Județene.
La dezbatere au mai fost discutate probleme privind rectificarea bugetară, pregătirea anului şcolar, agricultură, dezvoltare regională şi sistemul de sănătate.

Sursa: money.ro

Sursa foto: mai.gov.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax