Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Victor Ponta: „Introducerea impozitului forfetar în 2013 nu este o certitudine”. Acesta a declarat în schimb că va mări redevențele

Publicat

Introducerea impozitului forfetar din 2013 nu este o certitudine. Aceasta este afirmația premierului Victor Ponta, care a răspuns evaziv la întrebările jurnaliștilor pe această temă. Oamenii de presă au atras atenția premierului asupra efectelor dăunătoare ale măsurii impuse de Guvernul PDL.

„Am înţeles că, atunci când ne grăbim cu anunţul, mai bine aşteptăm. Cu impozitul forfetar, dacă reuşim să facem două lucruri: dacă e clar că e bine, îl facem din iunie, dacă nu, nu-l facem nici din iunie. Dacă se poate, să reduc partea de birocraţie fiscală. Noi, ce fenomen avem: unii care plătesc impozit şi alţii care plătesc. Trebuie să găsim o soluţie. Poate nu impozitul forfetar”, a declarat Victor Ponta, la Realitatea TV.

Premierul a anunţat însă că anul acesta va fi aprobată o lege vizând actualizarea redevenţelor în toate domeniile, inclusiv la petrol şi gaze naturale, la ceea ce înseamnă media europeană.

„Evident că mărim redevenţele, evident însă că nu le putem mări doar la Petrom. Or ideea este să mărim redevenţele în toate zonele ce ţin de resursele naturale la un nivel la care statul român să câştige mai mult şi la care să se păstreze investiţiile. Că, dacă le facem prea mari, s-ar putea să rămânem fără investiţii. Dar anul acesta se adoptă legea privind actualizarea redevenţelor în toate domeniile, inclusiv la petrol şi gaze naturale, la ceea ce înseamnă media europeană”, a declarat Victor Ponta.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax