Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Victor Ponta: Protocolul USL este suspendat. PNL trebuie dovedească prin fapte că e solidar cu PSD la guvernare

Publicat

Premierul Victor Ponta, liderul PSD, susţine că PNL trebuie dovedească prin fapte că e solidar cu PSD la guvernare, printr-o decizie sinceră de a fi solidari cu PSD. Acesta a precizat că, având în vedere că protocolul USL nu s-a respectat, este suspendat.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, luni, că USL funcţionează, în acest moment, pe bază de necesitate, el arătând că România nu poate fi guvernată stabil decât de USL şi că nu vrea să coabiteze cu liderul liberal, Crin Antonescu, aşa cum face cu Traian Băsescu. „USL funcţionează pe bază de necesitate. USL trebuie să funcţioneze în continuare. România trebuie să fie guvernată stabil şi nu poate fi guvernată stabil decât de USL. Nicio altă variantă nu cred că este o variantă stabilă şi serioasă. Sunt convins că după aceste zile fiecare dintre noi a înţeles şi a luat nişte decizii”, a spus Ponta.

El a arătat că USL trebuie să considere un nou început momentul de după criza legată de Roşca Stănescu. Săptămâna trecută, liderii PSD în frunte cu premierul Victor Ponta au cerut partenerilor din USL să îl excludă din PNL pe senatorul Sorin Roşca Stănescu, urmare a declaraţiilor repetate ale acestuia împotriva PSD şi a primului-ministru. Liberalii, însă, nu au luat nicio decizie tranşantă, Crin Antonescu spunând doar că de acum încolo nu vor mai fi tolerate atacuri ale liberalilor la adresa partenerilor social-democraţi.

„Eu cu Crin Antonescu nu vreau să coabitez. Noi suntem parteneri. Coabitezi cu cel pe care nu-l susţii şi cu care nu ai ce face. Şi Băsescu, credeţi că coabitează de plăcere cu mine? Am câştigat alegerile pe 9 decembrie şi a trebuit să accepte. Eu la fel – trebuie să accept până la anul. Deci povestea e închisă”, a spus Ponta.

El a arătat că PSD nu are un plan de rezervă pentru situaţia în care PNL nu va da dovadă de solidaritate la guvernare.

Nu am construit planuri de rezervă. Ne bazăm că împreună cu PNL, PC, UNPR vom guverna până în 2016„, a spus Ponta.

Întrebat ce garanţii cere de la PNL, Ponta a răspuns: „Un angajament oficial, dar nu… noi avem şi acuma scris, la articolul 1.1.4. că nu se admit atacurile şi că se aplică sancţiuni, ori nu s-a aplicat. Deci înseamnă că acordul nu s-a aplicat. Nu ştiu ce garanţii, că şi scris, şi vorbit… Până acum a funcţionat. Cred că e vorba aici de fapt de o decizie reală şi sinceră a colegilor de la PNL de a fi solidari, de a merge mai departe cu noi”.

Ponta a spus că PNL trebuie să probeze prin fapte că e solidar cu PSD. „Prin fapte, în perioada următoare. Numai prin fapte, pentru că vorbele şi hârtiile s-au făcut şi nu s-au respectat”, a spus Ponta.

Sursa: mediafax

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax