Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Victor Ponta: Ștergerea judeţului Alba de pe harta economică, consecinţa negativă a stopării proiectului RMGC

Publicat

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că în situaţia respingerii proiectului privind Roşia Montană consecinţa negativă este „ştergerea judeţului Alba de pe harta economică”, menţionând că doreşte ca toţi parlamentarii PSD să voteze în cunoştinţă de cauză şi nu pe „criterii politice”.

Ponta a fost întrebat dacă va mai exista o discuţie cu parlamentarii PSD pentru a fi pusă la punct o poziţie a partidului în subiectul Roşia Montană.

„Nu, pentru că eu le cer colegilor mei de la PSD să voteze în cunoştinţă de cauză, până nu văd proiectul de lege şi nu audiază lumea, nu au cum să fie în cunoştinţă de cauză. E o problemă importantă, care priveşte pe de o parte îngrijorarea şi opoziţia unei părţi din societate, pe de altă parte însă vorbim şi de consecinţele negative. Faptul că de exemplu judeţul Alba practic îl ştergem de pe harta economică a ţării şi despre celelalte consecinţe. Motiv pentru care toţi cei de la PSD vreau să voteze, când vor vota pentru sau contra, în cunoştinţă de cauză şi nu pe criterii politice”, a afirmat Ponta.

Comisia juridică din Senat a adoptat, marţi, în unanimitate, un aviz negativ la proiectul de lege privind unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montană şi stimularea şi facilitarea dezvoltării activităţilor miniere în România.

Ponta a  mai declarat că la nivelul Guvernului toţi miniştrii au fost pentru proiectul Roşia Montană, dar şi că a discutat cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, toate aspectele care ţin de acest subiect, precizând că respectă „decizia politică” a liberalilor.

Premierul a fost întrebat dacă a discutat cu ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu, pe acest subiect din moment ce acesta s-a pronunţat la nivelul grupului PNL împotriva proiectului.

„În Guvern absolut toată lumea şi-a dat avizul. Că după aceea s-a luat o decizie politică…nu e nimic (…) Toţi miniştrii au fost în şedinţa de Guvern, au fost pentru. Am discutat şi cu domnul Antonescu, inclusiv vineri, însă decizia politică de luni o iau…iau act de ea şi o respect”, a răspuns Ponta.

De asemenea, el a precizat că se îndoieşte că „cineva” luni seară ştia proiectul de lege şi detaliile acestuia.

sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Ursu Bruno

    miercuri, 11.09.2013 at 08:13

    Dacă așa a hotărât Soroș așa să fie, deci se vede clar canadieni nu au dat mită, și să fie clar pe față exploatarea o va începe Budapesta nu capabili de la București care doresc companie de stat de unde să căpușeze la maxim… vânt în pupa dragi tovarăși

  2. Pipo

    miercuri, 11.09.2013 at 11:30

    A picat si Ponta asta in fruntea guvernului ca musca in lapte si acum nu mai stie ce sa faca, pentru ca vede ca nu se poate guverna cu televizorul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax