Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Victor Ponta: Voi vota împotriva proiectului de la Roşia Montană, în calitate de deputat. Ca prim-ministru, trebuie să atrag investiţii

Publicat

foto: arhiva

Premierul Victor Ponta a făcut o serie de declaraţii, joi seara, referitoare la proiectul minier de la Roşia Montană. A dezvăluit faptul că o să voteze împotriva proiectului de lege ce urmează să fie iniţiat privind exploatarea aurului de la Roşia Montană, din calitatea sa de deputat. În acelaşi timp, susţine că funcţia de prim-ministru îl determină să creeze condiţii pentru atragerea investiţiilor.

„O să fiu sincer şi o să vă spun că eu, ca deputat, o să votez împotrivă, dar pe de altă parte, ca prim ministru, nu am dreptul… (…) în primul rând să fac o administraţie necoruptă şi mai performantă şi în al doilea rând să deschid România pentru tot ce înseamnă investiţii din toată lumea. De Roşia Montană, sigur, s-a vorbit mai mult, pentru că e un proiect cunoscut, dar eu vreau să promovăm legea minelor”, a declarat Victor Ponta, la B1Tv.

Referitor la exploatarea aurului la Roşia Montană, a spus că a reuşit să ia o decizie ce presupune următorii paşi: “în primul rând se finalizează studiile de mediu şi necesitatea investiţiilor pentru ca orice se întâmplă acolo să existe toate garanţiile de mediu, în al doilea rând se finalizează negocierea cu investitorul pentru că erau nişte condiţii de participare a statului român şi de redevenţă inacceptabile”.

În acelaşi context, premierul a dezvăluit că Guvernul nu va lua nicio decizie referitor la acest proiect, ci va strânge la un loc toate investiţiile care să ofere garanţiile de mediu, oferta cea mai bună privind redevenţa şi participarea statului român, iar apoi se va realiza un proiect de lege care va fi supus dezbaterii Parlamentului.

Sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Anda

    vineri, 14.06.2013 at 11:23

    In calitate de cetatean al Romaniei, va rog sa decideti in calitatea dvs de premier si sa ne scapati de jugul FMI. De bani care sa ramana in tara avem nevoie, nu de FMI!

  2. Calin

    vineri, 14.06.2013 at 12:59

    oamenii din Rosia Montana au votat la un referendum pentru pornirea proiectului minier, guvernul si politicienii ar trebui sa faca ce spun oamenii, nu invers! ca acolo e nevoie de investitii si de locuri de munca, nu de polemici interioare!

    • Anda

      sâmbătă, 15.06.2013 at 13:47

      chiar asa. In zona e nevoie de solutii, nu de promisiuni sau incertitudini. motii nu traiesc din framantarea lui Ponta, ci din locuri de munca. nu de alta, dar tot Ponta a promis un milion de locuri de munca si nici macar pe astea de la Rosia Montana nu le-a creat!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax