Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Victor Ponta vrea să schimbe Constituţia României după alegeri: Reorganizare teritorială pe regiuni și slăbirea puterii președintelui

Publicat

Premierul Victor Ponta susţine că, imediat după alegerile parlamentare din 9 decembrie, intenţionează să propună modificarea Constituției României. A precizat că Guvernul, care va fi condus tot de USL după alegeri, va gândi şi reorganizarea teritorială.

„Eu cred că trebuie să modificăm Constituţia în prima sesiune a anului viitor, până în iunie. O să avem o majoritate consistentă. Atunci nu mai avem alegeri şi nu mai poate să spună Băsescu că modificăm Constituţia împotriva lui”, a declarat Victor Ponta, la Realitatea TV.

Ponta a precizat că Guvernul, care va fi condus tot de USL după alegeri, va gândi şi o reorganizare teritorială.

„Din punctul meu de vedere, singura posibilitate este de a merge pe structura actualelor regiuni de dezvoltare, adică 8. Trecând treptat de la Guvernul central şi de la judeţe atribuţii către regiuni, care vor fi direct responsabile cu absorbţia de fonduri europene. Pentru lucrul ăsta avem nevoie de o modificare a Constituţiei”, a mai spus premierul.

Premierul Ponta a subliniat că viitoarea Lege Fundamentală trebuie să clarifice relaţia dintre instituţii. „Am de gând să discut si cu UDMR si cu PDL dacă sunt capabili: trebuie să lămurim cu Constituţia, să ne asigurăm că niciun alt preşedinte, după ce pleacă Băsescu, că vine Antonescu sau altcineva, să nu meargă la Bruxelles si să spună voi toţi acasă sunteţi proşti, tăceţi că ştiu eu ce fac”, a spus Ponta.

În opinia premierului,  preşedintele trebuie să fie ales în continuare prin vot direct, în schimb premierul răspunde în faţa Parlamentului. ” Trebuie să punem în Constituţie când şi în ce fel intervine preşedintele în activitatea Guvernului”, a completat premierul. Ponta a mai spus că nu crede că preşedintele va demisiona în condiţiile în care Constituţia va fi modificată în sensul transformării parlamentului într-unul unicameral.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Pilu

    joi, 22.11.2012 at 10:15

    ,,Saracul” , ce frustrat pare sa fie .La atitudinea lui ii mai lipseste o mica mustata sub nas, ca salutul cu mana intinsa l-a dat celelalt frustrat. Impreuna sigur vor scoate o constitutie pe masura, in care sa fie singurii cu bilete( sau fara) in avionul de Bruxelles. In cala de bagaje, vor lua cu siguranta galetile cu laturi de Dambovita si tinandu-se de mana vor repeta pana la aterizare : Veto !, Veto !, Veto ! Si surpriza, inainte de aterizare apare si Veta…. cu chiuveta stricata. Din motive ce tin de igiena uniunii, cei de la Bruxelles, vor redirectiona avionul spre aeroportul din Minsk.

  2. Ing. Teodor I.

    miercuri, 20.11.2013 at 23:09

    Daca nu merge revizuita Constitutia, atunci trebuie SCHIMBATA ! Deci, adio REPUBLICA TOVARASI ! NE-AM SATURAT !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax