Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

(VIDEO) „Nu se ține! Ba se ține!”: Alba-Neagra cu ședința extraordinară de revocare a lui Paul Voicu din CL. Vezi reacțiile PDL și poziția USL


Publicat

La ora 13.00, în Sala de Ședințe a Consiliului Local Alba Iulia se strânseseră 10 consilieri (cei de la PDL), împreună cu primarul Mircea Hava. Aceștia au comentat absența consilierilor USL (care au convocat ședința extraordinară) și PP-DD (care urmau să îi susțină în îndeplinirea obiectivului de a-l revoca pe viceprimarul Paul Voicu), ca pe o „porcărie” și o lipsă totală de respect atât pentru colegii consilieri, cât și pentru jurnaliști, care s-au deplasat degeaba până la locul stabilit pentru ședință. Vedeți mai jos în video declarațiile viceprimarului Paul Voicu.

Primarul Mircea Hava comentat absența consilierilor USL și PP-DD de la ședința extraordinară ca pe un rateu politic: „Cineva a încercat ceva, s-au făcut diferite manevre, la București, aici. E greu când în politică nu ești pe picioarele tale. E foarte rău când în politică trebuie să te conducă cineva, să îți dea telefoane, să te sune când te trezești dimineața, să te întrebe dacă te-ai spălat pe dinți, dacă te-ai bărbierit sau chestiuni de genul acesta. E grav. În momentul acesta, nu te poți considera om politic și o marionetă. În momentul în care se rupe o sfoară, deja începe să dea din picior altfel. În mod normal, trebuiau să vină la ședință, să își retragă proiectul de hotărâre. Așa, 10 oameni au venit, ne-am lăsat toate treburile și acum mergem acasă. Așteptăm seria viitoare, pentru că nimeni nu va renunța și tot așa va fi. Dacă lucrurile se mai întâmplă în felul acesta, eu pot să vă spun că mă simt descărcat de orice responsabilitate morală legată de înțelegeri făcute înainte”.

Întruniți în conferință de presă la sediul partidului în jurul orei 13.00 (ora la care ar fi trebuit să înceapă ședința extraordinară de CL), liderii PSD Alba au declarat că vor continua fără doar și poate demersurile pentru revocarea viceprimarului Paul Voicu, dar și a vicepreședintelui Consiliului Județean, Alin Cucui, pe motiv că persoanele care ocupă aceste funcții sunt decise de majoritatea politică din cele două consilii: „Din păcate, unul dintre colegi a avut o problemă de sănătate și a trebuit să retragem cererea de convocare a ședinței. Normal că acțiunea va continua, pentru că avem un protocol stabilit împreună cu colegii din USL și PP-DD, în care vom face o nouă majoritate la nivelul Consiliului Local Alba Iulia și Consiliul Județean Alba. Este normal că această majoritate trebuie să fie reprezentată și prin funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean și viceprimar al municipiului. Vom depune în ambele consilii noi proiecte de hotărâre. Instalarea acestora trebuie să fie cât mai rapidă, probabil luna aceasta o să reușim. Majoritatea politică decide persoana viceprimarului și a vicepreședintelui Consiliului Județean și considerăm că este un argument suficient”, a precizat Ovidiu Jidveian, președintele PSD Alba Iulia.

UPDATE, Ora, 12.30: După ce liderii USL Alba anunțaseră că ședința extraordinară se va anula din lipsă de cvorum, reprezentanții Primăriei Alba Iulia au revenit cu noi precizări, specificând că, în conformitate cu legea, o ședință extraordinară deja convocată nu poate fi amânată, din niciun motiv. Astfel, ședința va avea loc la ora stabilită, 13.00.

UPDATE, Ora 10.00: Viceprimarul Simone Albani a confirmat faptul că ședința extraordinară nu va avea loc azi, din lipsă de majoritate. Potrivit acestuia, consilierul PP-DD Dorin Pocol nu poate ajunge la ședință, iar, din acest motiv, USL nu va avea majoritate pentru a-l putea revoca pe viceprimarul PDL Paul Voicu.

UPDATE, Ora 9.50: Ședința extraordinară de Consiliu Local, prin care consilierii USL vor să ceară revocarea din funcție a viceprimarului Paul Voicu se amână, din lipsă de cvorum. Potrivit președintelui PSD Alba Iulia, Ovidiu Jidveian, unii consilieri nu pot ajunge la ședință din diverse motive, ceea ce înseamnă că întâlnirea va fi amânată pentru sfârșitul lunii iulie, cel mai devreme.

Consilierii PSD și PNL vor să-l schimbe din funcţie pe viceprimarul PDL Paul Voicu. Social-democrații din Alba Iulia au depus, vineri după-amiază, un proiect de convocare a unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Alba Iulia. Aceștia au programat o ședință extraordinară de CL pentru revocarea viceprimarului PDL Paul Voicu, care ar fi trebuit să aibă loc marți, la ora 13.00.

Cererea de revocare din funcție a viceprimarului Paul Voicu a fost semnat de 4 consilieri PSD și 3 consilieri PNL. În locul lui Voicu, grupul consilierilor PSD, PNL și PP-DD vor să-l pună pe Bogdan Medrea – membru PSD, fiul omului de afaceri Viorel Medrea (patronul firmei „Vimed”). Pentru susținere, PP-DD va primi sprijin pentru obținerea postului de viceprimar la Sebeș, unde, surse USL susțin că se va cere revocarea din funcție a viceprimarului Adrian Bogdan (PDL). Liberalii, care la constituirea Consiliului Local de la Alba Iulia, au făcut alianță cu PDL sunt nevoiți, acum, ca în baza protocolului USL să susțină schimbarea  viceprimarului PDL cu unul de la PSD. Strategia USL de a obține ambele posturi de viceprimari la Alba Iulia poate fi dejucată de PDL doar printr-o alianță cu PP-DD care are doi consilieri.

Cererea de convocare a ședinței extraordinare de Consiliu Local a fost depusă la Primăria Alba Iulia, cu numărul 51.076, în jurul orei 15.00. Aceasta a fost semnată de Cristian Vasile, Bogdan Medrea, Ovidiu Jidveian și Horațiu Clepan de la PSD și de Daniel Zdrânc, Vasile Petric și Rareș Buglea de la PNL. Consilierii menţionaţi solicită „convocarea unei ședințe extraordinare, în data de 10 iulie 2012, ora 13.00, în sala de ședințe din cadrul Primăriei Alba Iulia”. Ordinea de zi cuprinde: „Eliberarea domnului consilier local VOICU PAUL din funcția de viceprimar al orașului Alba Iulia, declararea vacantă a funcției, alegerea unui nou viceprimar și aspecte legate de comunicarea hotărârii”.

În conformitate cu procedura legală, ședința extraordinară poate fi convocată de o treime dintre consilierii locali, adică 7. Astfel, cei 4 consilieri PSD au fost susținuți în acest demers de 3 consilieri PNL.

Proiectul de convocare a ședinței a avut termen de depunere până vineri la ora 16.00.

Cu toate că liberalii anunțaseră în conferință de presă în jurul orei 13.00 că inițiativa social-democrată va fi sprijinită de 2 consilieri PNL și de un consilier PP-DD, se pare că până la urmă documentul de convocare a ședinței extraordinare a fost semnat, pe lângă cei 4 consilieri PSD, de 3 consilieri PNL. Cât despre susținerea social-democraților în alegerea unui alt viceprimar în locul lui Paul Voicu, liderii PNL nu s-au pronunțat în mod precis, adăugând doar că vor aduce în discuție și demararea unei proceduri similare la Consiliul Local Sebeș, pentru revocarea viceprimarului Adrian Bogdan.

Președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, nu a făcut nicio precizare despre propunerea partidului pentru funcția de viceprimar.

Revocarea din funcție a viceprimarului PDL Paul Voicu ar fi posibilă cu votul a 50% plus unu dintre consilieri, spre exemplu: 4 consilieri PSD, 2 consilieri PP-DD și 5 consilieri liberali.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

13 Comentarii

13 Comments

 1. eu

  sâmbătă, 07.07.2012 at 17:00

  si-au revenit PNL-istii…dupa ce s-au confruntat cu o puternica reactie negativa din partea alegatorilor….
  Alegatorii ar trebui sa isi cunoasca forta, si nu numai la alegeri…

  • Lili

   luni, 09.07.2012 at 15:13

   Nu si-au revenit. Probabil au fost „urecheati” de tatucu’ lor, care e in febra suspendarilor acum…

   • omulet

    marți, 10.07.2012 at 15:59

    😀 Corect!

 2. Maria

  luni, 09.07.2012 at 08:33

  Cetateni,iesiti in strada ! Nu se poate,daca am votat majoritar pe Hava si echipa sa, sa fie inlaturat cu forta viceprimarul.Acesta e abuz ,escrocherie, isi bat joc de noi,alegatorii! Incalca reguli precum si cei de la putere constitutia si optiunea poporului.
  ***** de Ponta este” modelul „tinerei generatii care intuneca imaginea tarii in Europa .

  • JB

   miercuri, 11.07.2012 at 14:23

   Da de ce nu iesi tu singura? Esti prea urata?

 3. Lili

  luni, 09.07.2012 at 08:46

  Pai e normal sa lingi unde scuipi?!?
  Se pare ca pentru liberali…da.

 4. Jean

  luni, 09.07.2012 at 20:16

  Maria, baga capul la cutie si stai la umbra ca bubui de p……!!!

  • omulet

   marți, 10.07.2012 at 15:59

   Maria are dreptate!

 5. mda

  marți, 10.07.2012 at 09:28

  si vor sa-l puna pe medrea?? interesati-va sa vedeti cine e omul asta prima data, faceti niste saparturi si o sa fiti surprinsi sa vedeti ce aflati…d

 6. VOTANT PP-DD

  marți, 10.07.2012 at 11:52

  Consilierii nostri TREBUIE sa faca ALIANTA cu Hava sa ceara pentru PP-DD postul de viceprimar si sa-l dea jos pe macaronar, nu pe Voicu ,iar la judet la fel sa-l mazileasca pe piticul tradator si sa avem noi vice ,iar oamenii nostri sa-si dea silinta,sa fie seriosi si sa lucreze pentru cetateni,sa se puna-n slujba cetatenilor ca de aceea i-am votat.Asa ca domnilor din conducerea PP-DD Alba,Comsa,Serdean,Marincas,Pocol si toti ceilalti cand ati vrut voturile vi le-am dat,acum tine-ti cont de opiniile noastre, ale POPORULUI sau na-ti vazut si la OTV opinia simpatizantilor nostri, cum se vede si demiterea lui Basescu,majoritatea este in contra, iar „curentul” bate in contra USL-ului,aveti mare grija sa nu pierdeti si voi increderea noastra a celor ce v-am votat!

  • Na-ti

   marți, 10.07.2012 at 14:39

   Da-l jos si pe primar si pune unul de la voi, ca voi sunteti poporul mintit cu televizorul.
   Nici Mao nu avea partid pe numele lui, cum are sarlatanul din Caracal.

 7. observator

  marți, 10.07.2012 at 15:43

  Acum dintr-o data si usl-ul si pdl-ul si-au dat seama ca au nevoie de,,tomberoane”.Consilieri pp-dd,lasatii pe sacalii politici ai judetului sa-si dea in petec asa in vazul lumii.Toti dori-ti binele populatiei dar gandul vostru este la fuctii.Haide-ti intre oameni si vedeti care ar fii acum sustinerea voastra dupa ce v-ati balacarit atata in noroi pt functia de vice si altele…

 8. gigi

  marți, 10.07.2012 at 16:07

  Bai fratilor din PP sunteti idioti,Serdene de-aia te-am votat si aveti „cheia” majoritatii si nici acum nu luati un post de viceprimar la Balgrad,auzi ca va ajuta la Sebes,bai incultilor ce-i mai important Alba Iulia resedinta de judet,capitala a Romaniei,1 Decembrie Ziua Nationala intotdeauna la Alba Iulia etc.sau Sebes-nu vreau sa se supere cetatenii deacolo dar in sah bai Serdene tu ai schimba la inceputul unui joc REGINA pe un CAL,ca asta-i diferenta?Daca si acum desteptu asta de Comsa care se batea cu pumnul in piept dupa tradarea PNL ca sa stam linistiti ca voturile noastre se vor regasi in posturi de viceprimar la Alba Iulia si-n alte orase si comune va face alte dobitocii si ramanem cu ochii-n soare sa asteptati pana-n 2347 votul familiei mele si luat-i aminte si ca mine-s multi cred Serdene si Comsa ca va jucati cu dracu,adica cu oamenii ce v-au dat VOTUL.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ADMINISTRATIE

RECORDER: Topul localităților din județul Alba în care se investește cel mai mult în următorii 2 ani. Surprizele din listă

Publicat

Valoarea totală a proiectelor de investiții din județul Alba, care trebuie finalizate până la sfârșitul anului 2023 ajunge la peste 2,8 miliarde de lei. 

Datele au fost colectate și integrate la nivel național de jurnaliștii de la Recorder

Proiectele din fonduri europene depășesc 1,8 miliarde de lei. Cele mai mari investiții sunt în Alba Iulia, iar pe locul al doilea se află Zlatna.

Mediul urban domină din acest punct de vedere.

Alba

Investiții totale: 2.844.808.891 lei

Fonduri europene: 1.837.873.062 lei

Fonduri naționale: 776.324.698 lei

Fonduri locale: 33.350.130 lei

Fonduri mixte: 197.261.000 lei

64,4% dintre investiții sunt în mediul urban, iar 35,6% în mediul rural.

Localitățile în care se investește cel mai mult

Lista localităților în care intră cei mai mulți bani, poate fi surprinzătoare.

După Alba Iulia, Zlatna are cele mai mari proiecte, iar dintre comune, Bucium și Râmeț. Este vorba despre proiecte în care aceste comune sunt asociate cu Consiliul Județean Alba și cu alte localități, principala investiție de acolo fiind Transalpina de Apuseni.

Alba Iulia –  412.655.010 lei

Zlatna – 241.251.083 lei

Cugir – 189.845.340 lei

Aiud – 146.205.413 lei

Blaj – 57.526.467 lei

Bucium – 52.203.261 lei

Râmeț – 51.783.552 lei

Sebeș – 48.855.401 lei

Ocna Mureș – 45.277.658 lei

Teiuș – 45.046.492 lei

Pe siteul Recorder există o secțiune unde fiecare cetățean din Alba poate vedea exact investițiile din orașul sau comuna în care locuiește, AICI.

Domeniile în care se investește cel mai mult

Apă și canal – 787.969.935 lei

Infrastructură rutieră – 755.353.974 lei

Ecologizare – 296.950.831 lei

Școli și grădinițe – 256.098.034 lei

Transport în comun – 221.041.574 lei

Unități medicale – 120.090.325 lei

Iluminat public – 90.621.478 lei

Construire și reabilitare de clădiri – 87.020.564 lei

Centre culturale – 76.889.699 lei

Energie verde – 60.460.700 lei

Sport și recreere – 30.832.211 lei

Centre sociale – 29.307.265 lei

Piețe și spații publice – 18.239.621 lei

Biserici – 1.134.423 lei

Situația la nivel național:

Alba Iulia nu se află în topul orașelor reședință de județ, în ceea ce privește investițiile.

Pe primul loc se află Capitala, urmată de Satu Mare și Timișoara. Cluj-Napoca este pe locul 4 în ordinea descrescătoare a sumelor cheltuite pe investiții.

”Am colectat date de la 93 de instituții centrale și locale și am adunat la un loc peste 14.000 de proiecte de investiții aflate în derulare pe teritoriul României în următorii doi ani, din fonduri locale, guvernamentale și europene.

Scopul acestei inițiative este ca orice cetățean, din orice colț al țării, să poată verifica investițiile care se derulează în localitatea lui, de unde vin banii, cine îi administrează și care ar trebui să fie termenul de finalizare a fiecărui proiect” au precizat jurnaliștii de la Recorder.

Datele obținute de Recorder pentru realizarea acestui material erau valabile la data de 1 aprilie 2021.

Este posibil ca unele proiecte să sufere modificări ulterioare, cum ar fi o schimbare a termenului de finalizare sau o recalculare a sumei investite, în funcție de cofinanțarea de la nivel local a unor proiecte europene sau de semnarea unor acte adiționale ulterioare.

Sursă: Recorder

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Flashmob organizat la Aiud, de Ziua Imnului Național al României

Publicat

De Ziua Imnului Național al României a fost realizat un Flashmob în zona pieței organizată joia în municipiul Aiud.

Au fost interpretate, împreună cu publicul prezent, dansuri populare românești iar în final participanții au cântat Imnul Național al României. 

Manifestarea, inedită atât pentru aiudeni cât și pentru cei prezenți la târgul săptămânal, s-a bucurat de aprecierile publicului și de aplauze prelungite.

Organizatorii evenimentului au fost: Ansamblul Folcloric Doina Aiudului al Centrului Multicultural Liviu Rebreanu, Primăria/Consiliul Local Aiud.

Ce înseamnă un Flashmob? 

Flashmob (termen provenit din engleză flash mob, unde flash—flash, clipă; mob — mulțime) este o adunare foarte scurtă într-un loc public, participanții efectuând o anumită acțiune neobișnuită pentru o durată scurtă de timp (de obicei câteva minute), după care grupul se împrăștie.

Orice „spectacol” în stil Flashmob are reguli, dintre care cele mai importante sunt:

 • Acțiunea trebuie sa fie spontană și concomitentă. Este interzisă atragerea atenției de către participanți înainte de acțiune.
 • Trebuie să se formeze impresia că participanții nu se cunosc și înainte de acțiune să nu afișeze că se pregătesc să facă ceva neobișnuit.
 • Toate acțiunile trebuie efectuate după scenariu.
 • Acțiunea nu trebuie să urmeze cu reacții agresive din partea spectatorilor.
 • Fără încălcare de lege sau afișare a intereselor politice.
 • După Flashmob nu trebuie să rămână urme.
 • Toate acțiunile trebuie să fie efectuate cu toată seriozitatea.
 • După finalizare toți participanții trebuie să părăsească imediat locul acțiunii fără a mai arăta că s-a întâmplat ceva deosebit.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Transporturile de animale de lungă durată, suspendate temporar pe perioada caniculei. Precizări ANSVSA

Publicat

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară și pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dispus suspendarea temporară a transporturilor de animale de lungă durată, efectuate cu mijloace de transport care nu sunt echipate cu sistem de răcire a aerului. Măsura a fost luată având în vedere faptul că pentru săptămâna în curs şi săptămâna viitoare în ţara noastră sunt prognozate temperaturi foarte ridicate, maximele urmând să depăşească chiar şi 40 de grade Celsius.

Această măsură a fost dispusă întrucât, în cazul în care temperaturile exterioare preconizate pe ruta planificată depăşesc 30 de grade Celsius, sistemul de ventilaţie nu este capabil să menţină temperaturile din mijloacele de transport în intervalul 5 – 30 grade Celsius, cu o marjă de +/- 5 grade Celsius, prevăzut de dispoziţiile Regulamentului (CE) nr. 1/2005.

ANSVSA a transmis instrucţiuni tehnice în teritoriu pentru medicii veterinari oficiali, aplicabile transportului rutier de lungă şi scurtă durată şi transportului efectuat pe cale maritimă.

De asemenea, în perioadele cu temperaturi ridicate, se creşte suprafaţa alocată pe cap de animal, atât în cazul transportului rutier de lungă durată, cât şi în situaţia transporturilor efectuate pe cale maritimă.

Călătoriile rutiere de scurtă durată sunt permise doar atunci când acestea se desfăşoară în cursul nopţii sau în primele ore ale dimineţii, cu creşterea spaţiului alocat pe cap de animal şi cu limitarea cât mai mult posibil a duratei călătoriei.

În cazul exportului de animale către ţări terţe, indiferent de tipul mijlocului de transport utilizat, sunt aplicabile dispoziţiile Legii nr. 150/2020.

Transporturile de animale efectuate pe distanţe lungi se vor relua atunci când temperaturile exterioare de-a lungul întregii rute a călătoriei planificate vor scădea sub 30 grade Celsius.

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

FOTO: Un nou ATAC al unui URS pe o pășune de lângă Aiud. Cetățean: „În aceste zone numărul de urși trebuie să fie zero”

Publicat

Un urs a atacat din nou o cireadă de vaci aflată pe o pășune de pe raza localității Ciumbrud, sat ce aparține de municipiul Aiud. Acesta este al doilea atac din ultimele zile, după ce duminică o ursoaică cu pui au omorât o vacă și au rănit un vițel și două capre. 

Potrivit unui cetățean, pășunea pe care a avut loc atacul este împrejmuită cu gard electric, însă acesta nu a avut niciun efect în fața ursului.

„În aceste zone numărul de urși trebuie să fie zero, deoarece nu este un mediu sănătos pentru ei.

Acești urși au fost aduși aici prin relocare fără să ceară acordul primăriei sau a Ocolului Silvic Aiud și sau înmulțit deoarece nu au unde să meargă”, a scris cetățeanul, pe pagina de Facebook.

Vezi și FOTO: Un URS a ATACAT pe o pășune de lângă Aiud. A omorât o vacă, îngrijitorul a scăpat după ce s-a refugiat într-un adăpost

Reamintim faptul că o ursoaică cu doi pui a atacat duminică, 25 iulie, pe o pășune din zona Ciumbrud, lângă municipiul Aiud.

Un îngrijitor a scăpat de atac după ce a fugit într-un adăpost. Ursoaica a omorât mai apoi o vacă, iar puii au rănit un vițel și două capre.

sursa: Vasile C.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate