Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: 50 de tulnice au răsunat deodată, la Albac. Nicolae și Tudor Furdui Iancu, la emisiunea „Vine Cluju pe la noi”

Publicat

A fost zi de sărbătoare cu muzică și voie bună, duminică, la Albac. Emisiunile „Vine Cluju pe la noi” și „Izolați în România” au transformat o zi obișnuită într-o adevărată sărbătoare transmițând în țară și peste hotare imagini deosebite din zona Munților Apuseni, bogată din punct de vedere folcloric și cultural, cu tradiții și obiceiuri unice, meșteșuguri dispărute de mult timp și porturi populare a căror reinterpretare a făcut înconjurul lumii.

Nu mai puţin de 50 de tulnice au răsunat deodată pe Valea Arieşului Mare, să se-audă cât mai departe, în toată ţara, că Munții Apuseni sunt inima României.

Ediția specială a emisiunii „Vine Cluju pe la noi”, desfășurată în satul Pleșești din Albac, a fost transmisă în direct și difuzată pe TVR 3, TVR Internațional, TVR Cluj și TVR Timișoara duminică, de la ora 13:30.

Timp de 2 ore și jumătate, telespectatorii i-au putut urmări pe Nicolae Furdui Iancu, Tudor Furdui Iancu, Maria Coman, Ciprian Pop, Orchestra Ansamblului Profesionist Augustin Bena – Alba, Tulnicăresele din Albac, Câmpeni, Avram Iancu, Dansatorii din Sohodol și Sălciua, Grupul Vocal Țarina de la Cuprumin Abrud.

sursa, foto: Primăria Albac, TVR Cluj

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ovi

    luni, 01.05.2023 at 17:52

    Păcat de zona..cu programe de genul asta sigur ajungem in comunism..Trăiască alba.24..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax